Dėl keleivių vežimo – pasitarimas su Prezidentūra

Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius dalyvavo nuotoliniame pasitarime su Lietuvos Respublikos Prezidentūros Aplinkos ir infrastruktūros grupės atstovais vietinio ir priemiestinio viešojo transporto tema.

Susitikimą vedė Respublikos Prezidento patarėjas Nerijus Kaučikas.

Regiono savivaldybių atstovai išdėstė pasiūlymus ir pastabas, problemas ir planus dėl vietinio ir priemiestinio viešojo transporto.

„Kiekvienais metais savivaldybei reikia sumokėti kompensacijas už lengvatas ir padengti vežėjų patiriamus nuostolius, kurie vis didėja“, – sakė pasitarime dalyvavęs Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas V. Pranskevičius.

Savivaldybės administracija dėl keleivių vežimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo maršrutais sutartis sudariusi su 4 vežėjais. Jiems kompensuoja išlaidas (negautas pajamas) dėl keleiviams suteiktų važiavimo lengvatų vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir patiriamus nuostolius dėl nuostolingų maršrutų aptarnavimo.

„Tik priemiestiniai maršrutai nėra nuostolingi. Svarstytinas klausimas, kiek valstybė galėtų prisidėti, kad būtų išlaikytas optimalus maršrutų skaičius, kad rajono gyventojai galėtų daugiau naudotis viešuoju transportu. Dabar savivaldybėms tenka visas krūvis, kad būtų patenkintas mokinių ir kitų keleivių patogūs maršrutų laikai“, – po pasitarimo sakė V. Pranskevičius.

Praėjusiais metais iš savivaldybės biudžeto už keleivių vežimą sumokėta 362,7 tūkst. Eur kompensacijų. Pasitarime su Prezidentūros Aplinkos ir infrastruktūros grupės atstovais V. Pranskevičius taip pat kalbėjo, kad papildoma valstybės parama kelių asfaltavimui, pėsčiųjų takų sujungimui su Alytaus miestu, elektroninio bilieto sukūrimui išspręstų nemažai susisiekimo problemų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą