„Žaliųjų“ savivaldybių reitinge Alytaus rajonas užima 11-ą vietą

Ekologijai, tvarumui ir „žalumui“ vis aktyviau skverbiantis į visas gyvenimo sritis, portalas 15min pristato Žaliųjų savivaldybių reitingą 2021.

Pirmą kartą iš aštuonių kriterijų sudarytas reitingas užfiksavo šalies kurortų triumfą: Birštono, Palangos, Druskininkų ir Neringos savivaldybės pasidalino pirmas keturias vietas.

Screenshot 92

Pagal aštuonis kriterijus įvertinus 2020 m. veiklą visose 60 savivaldybių, kiekviena iš jų galėjo surinkti po 750 balų. Deja, tokio rezultato nepavyko pasiekti nė vienai savivaldybei. Pirmoje vietoje atsidūręs Birštonas surinko 531,2 balo.

„Žalioji“ veikla buvo vertinama pagal tai, kiek konkrečioje savivaldybėje renovuota daugiabučių namų, kokia biokuro dalis centriniame šildyme, tarša iš stacionarių objektų, taip pat – elektrą gaminančių vartotojų skaičius, elektrinių ir hibridinių automobilių skaičius, elektromobilių įkrovimo aikštelių skaičius, surūšiuotų atliekų kiekis, dviračių takų ilgis.

Pagal visus šiuos parametrus Alytaus rajono savivaldybė yra 11-oje vietoje iš 60 (318,5 balo). Alytaus miesto savivaldybė užima 26-ą vietą (273,6 balo).

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą