Tarėsi dėl kultūros paveldo išsaugojimo klausimų

Lapkričio 3 d. Alytaus rajono mero Algirdo Vrubliausko kvietimu savivaldybės vadovai susitiko su Kultūros paveldo departamento prie Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Alytaus ir Marijampolės teritorinio skyriaus vedėju Aliumi Baranausku bei vyr. specialiste Dalia Lungevičiene.

Susitikimo metu aptarti Alytaus rajono savivaldybės projektai, įvertintos galimos rizikos kultūros paveldo objektams. Rajono teritorijoje yra 411 etniniu, estetiniu ar moksliniu požiūriu svarbių kultūros paveldo objektų, įtrauktų į Kultūros vertybių registrą, iš jų 95 kultūros paveldo objektai yra valstybės saugomų kultūros paveldo objektų sąraše, o 23 objektai Lietuvos Respublikos Vyriausybės paskelbti nacionalinės reikšmės kultūros paveldo objektais.

Šiuo metu savivaldybei aktualūs Simno miesto tvarkymo darbai, todėl su Kultūros paveldo departamento atstovais daugiausia kalbėta apie konkrečius Simno projektus, Simno parapijos planuojamo Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios presbiterijos remonto aspektus.

„Su Alytaus rajono savivaldybės vadovais kalbėjome apie einamuosius darbus, jų metu iškylančias problemas. Manau, kad tokie susitikimai yra reikalingi ir abipusiai naudingi“, – sakė Kultūros paveldo departamento Alytaus ir Marijampolės teritorinio skyriaus vedėjas A. Baranauskas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą