Perduota parama gyvūnų globotojams

Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė kartu su savivaldybės tarybos narių ir administracijos darbuotojų atstovais apsilankė asociacijos „Keturkojo viltis“ gyvūnų prieglaudoje, dovanojo gyvūnams maisto ir perdavė suaukotus pinigus.

Asociacija „Keturkojo viltis“ prieš kurį laiką kreipėsi į Alytaus rajono savivaldybę finansinės paramos, mat jiems trūksta lėšų komunalinėms paslaugoms, veterinarijos išlaidoms padengti, kaupiasi skolos.

Savivaldybės biudžeto lėšos negali būti naudojamos tokiai paramai, bet ir likti abejingiems – neįmanoma, todėl meras Algirdas Vrubliauskas kreipėsi į savivaldybės tarybos narius bei administracijos darbuotojus, kad žmonės savanoriškai paaukotų pinigų, pasidžiaugė, kad kolegų įtikinėti nereikėjo.

Prie naujosios Alytaus geležinkelio stoties įsikūrusioje „Keturkojo vilties“ šunų prieglaudoje laikinus namus šiuo metu turi kelios dešimtys geriausių žmogaus draugų. Klausant asociacijos pirmininko Eimanto Kalėdos pasakojimų apie prieglaudos gyventojus tampa aišku, kad neatsakingo, žiauraus elgesio su gyvūnais vis dar gausu tarp žmonių. Tačiau labai džiugina ir tai, jog atsiranda vis daugiau žmonių, kurie į savo namus nesibaimina priimti prieglaudos globotinių.

Mero pavaduotoja D. Kitavičienė informavo, jog per palyginti trumpą laiką buvo surinkta daugiau kaip 700 eurų, nupirkta šunų maisto. Visa tai nuvežta ir perduota „Keturkojo vilties“ asociacijai. Tačiau, pasak D. Kitavičienės, šiai prieglaudai labai reikia savanorių, kurie galėtų talkinti atliekant kasdienius darbus – pavedžioti, pašerti šunis, išvalyti gardus, o labiausiai reikia atsakingų ir mylinčių žmonių, kurie šiuos bėdulius priimtų į savo namus.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą