Alytaus rajone keliai valomi ir barstomi, privačius kelius valyti padeda ūkininkai

Dėl gausaus sniego, pustymo ir pūgos penktadienį sudėtingos eismo sąlygos visoje Lietuvoje. Alytaus rajone taip pat yra regioninių ir vietinių kelių, kurie dėl sniego sunkiai pravažiuojami, todėl vairuotojai raginami gerai apgalvoti savo maršrutą ir be reikalo nerizikuoti, atsižvelgiant į kelių būklę ir meteorologines sąlygas rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

 

Savivaldybės kelius šią žiemą prižiūri UAB „Ordo“ bei UAB „Gilmera“. Jų darbuotojai ir technika slidžius bei apsnigtus kelių ruožus valo, barsto, tačiau dėl blogo oro kelių dangos greitai vėl pasidengia nauju sniego sluoksniu. Vis dėlto, savivaldybės vadovų iškelta sąlyga – kad visi pagrindiniai keliai būtų nuvalyti ir pravažiuojami.

Viešuosius rajono kelius ir gatves valo 4 greideriai, 2 sunkvežimiai, 6 savivaldybės traktoriai su sniego valymo ir žvyro mišinio barstymo įranga. Visi keliai bus pravažiuojami šiandien ir rytoj, jeigu, žinoma, pūga jų vėl neužpustys.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, savaitgalį daug kur pasnigs, todėl problemų gali kilti atokiose vietovėse gyvenantiems ir privačiais keliais besinaudojantiems gyventojams.

Meras Algirdas Vrubliauskas sako, kad praėjusią žiemą savivaldybės prašymu gyventojams daug padėjo Alytaus rajono ūkininkai, kurie turi galingus traktorius ir sniego valymui reikalingus padargus.

„Gyventojai, kurie nori nusivalyti privačius kelius ar teritorijas, ir šią žiemą turėtų kreiptis į seniūnus. Seniūnai žino, kurie ūkininkai pagal poreikį gali talkinti valant sniegą. Seniūnai duoda gyventojams ūkininkų kontaktus, o patys žmonės susitaria, kada bus suteikta reikalinga paslauga ir kiek ji kainuoja“,– sako Alytaus rajono savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas.

Alytaus rajono seniūnų telefono numeriai:

Alytaus seniūnijos seniūnas Kęstutis Tumynas, tel. 8 676 90 887;

Alovės seniūnijos seniūnas Jonas Baliukonis tel. 8 608 90 708;

Butrimonių seniūnijos seniūnas Andrius Karlonas tel. 8 664 37 868;

Daugų seniūnijos seniūnė Irma Kašėtienė tel. 8 678 81 437;

Krokialaukio seniūnijos seniūnė Gintarė Navickienė tel. 8 664 28 823;

Miroslavo seniūnijos seniūno pareigas vykdantis Vladas Čeponis tel. 8 671 78 261;

Nemunaičio seniūnijos seniūnas Rimantas Avižienis tel. 8 686 87 195;

Pivašiūnų seniūnijos seniūnė Rima Čelkonienė tel. 8 686 87 205;

Punios seniūnijos seniūnas Gintautas Laukaitis tel. 8 687 99 594;

Raitininkų seniūnijos seniūnas Arūnas Laukaitis tel. 8 687 37 407;

Simno seniūnijos seniūnas Vladas Čeponis tel. 8 671 78 261.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą