Alytaus rajone mišrias bei maisto atliekas surinks ir išveš nauja įmonė

Alytaus rajono savivaldybėje pasikeis atliekų vežėjas. Mišrių  ir maisto atliekų surinkimo paslaugas teiks UAB „Kauno švara“. Tai – viena iš atliekų tvarkymo lyderių Lietuvoje, turinti didelį įdirbį aplinkosaugos gerinimo srityje.

Meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, savivaldybės Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys, šio skyriaus vyr. specialistė Živilė Sojienė susitiko su UAB „Kauno švara” atstovais – įmonės generaliniu direktoriumi Sauliumi Lazausku bei Miesto valymo ir atliekų paskirstymo padalinio vadovu Pauliumi Kapitanovu, regiono vadybininku Mantu Pajerskiu.

Pokalbio metu buvo aptarti savivaldybės reikalavimai ir įmonės darbo sąlygos, svarbiausi klausimai, susiję su atliekų išvežimu. Su bendrovės „Kauno švara“ vadovais buvo diskutuojama ir apie paslaugos perėmimo paruošiamuosius darbus, kurie, planuojama, truks ne ilgiau, kaip 6 mėnesius.

„Kauno švara“ ant atliekų konteinerių klijuos informacinius lipdukus su įmonės kontaktais, taip informuodami gyventojus, kur kreiptis dėl komunalinių atliekų tvarkymo.

Visą pasirengimo laikotarpį atliekų išvežimu bei surinkimu dar rūpinsis UAB „VSA“ Vilnius.

„Kauno švarai“ perėmus atliekų išvežimo darbus, Simne, Dauguose, Miroslave, Miklusėnuose ir Alytaus kaimo Druskininkų g. bus surenkamos ir išvežamos ne tik mišrios komunalinės atliekos, bet ir susidariusios maisto atliekos.

Planuojama, kad nauja įmonė darbus pradės rugpjūčio pabaigoje, bet, jeigu sėkmingai  atliks pasirengimo darbus, veiklą gali pradėti ir anksčiau. Pasikeitus įmonei, atliekų išvežimo grafikai turėtų likti tie patys, jeigu pasikeis – gyventojai bus informuoti papildomai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą