Druskininkuose – trys naujos žaidimų aikštelės vaikams

Šiais metais Druskininkuose bus įrengtos trys modernios vaikų žaidimų aikštelės. Vaikų žaidimų aikštelės yra skirtos ne tik užimtumui – jose ugdomi vaikų socialiniai įgūdžiai, kūrybiškumas, loginis mąstymas. Naujose žaidimų aikštelėse bus šiuos įgūdžius lavinančių laipynių, čiuožyklų, tiltelių, karstyklių ir kitų pramogų.

„Galvodami apie tobulą aplinką mūsų gyventojams ir atvykstantiems svečiams, nepamirštame ir mūsų jaunosios kartos užimtumo ir laiko praleidimo vietų. Kalbu apie vaikų žaidimų aikšteles. Savivaldybėje šiuo metu yra 35 vietos vaikų sportui ir užimtumui bei 4 šiuolaikiškos vaikų žaidimų aikštelės. Įgyvendiname projektą, kurio metu įrengsime tris naujas modernias vaikų žaidimų aikšteles Ateities gatvėje,  Vilniaus alėjoje ir Gardino/Baravykų gatvių sankryžoje“, – sakė R. Malinauskas.

Vietos naujosioms vaikų žaidimų aikštelėms parinktos atsižvelgiant į saugumo reikalavimus, įvertinus judėjimą minėtose gatvėse bei gretimai esančių vaikų žaidimų aikštelių skaičių.

Druskininkuose vaikų žaidimų aikšteles prižiūri Paslaugų ūkio specialistai, seniūnijose – seniūnai. Tačiau rūpestis, kad vaikų užimtumo vietose visi įrenginiai būtų tvarkingi, priklauso ir nuo bendruomenės – kviečiame būti atsakingais, saugoti vaikų žaidimų aikšteles, pastebėjus sugadintus įrenginius nedelsiant apie juos pranešti.

Vaikų žaidimų aikštelių įrengimas finansuojamas pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 metų veiksmų plano įgyvendinimo priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse kuriant palankią daugiakultūrę aplinką“.

Druskininku savivaldybės inf.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą