Alytaus rajono savivaldybėje – naujas mišrių komunalinių ir maisto atliekų vežėjas

Liepos 1 d. Alytaus rajono savivaldybėje vežti mišrias komunalines ir maisto atliekas vietoje UAB „VSA Vilnius“ pradeda kitas atliekų vežėjas – viena iš didžiausių atliekų tvarkymo bendrovių Lietuvoje – UAB „Kauno švara“.

„Jūsų patogumui, atliekų tuštinimo grafikai išliko tokie patys, pasikeitė tik atliekų vežėjas. Nuo šiol esamus grafikus galėsite pasitikrinti mūsų bendrovės svetainėje www.svara.lt naujienų skiltyje arba tuo tarpu sudaryti naujas sutartis, pasikeisti sutarties sąlygas ir konteinerių talpą – Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro svetainėje www.aratc.lt“, – situaciją apžvelgia už Alytaus rajono savivaldybės atliekų tuštinimą atsakingas „Kauno švara“ regiono vadybininkas Mantas Pajarskis.

Nors paslaugų perdavimas bus įgyvendintas netrukus, gyventojai neturėtų pajusti papildomų nepatogumų. „Kauno švara“ atstovo teigimu, siekiant, kad viskas vyktų sklandžiai, su Alytaus rajono savivaldybe buvo iš anksto sutartas periodas, per kurį bendrovė turėjo pasiruošti visiems darbams minėtoje zonoje. Šiuo metu beliko paskutinis paruošiamasis darbas – ant esamų konteinerių išklijuoti informacinius lipdukus su naujomis rūšiavimo atmintinėmis, bendrovės kontaktais ir kita bendrine informacija.

„Kauno švara“ primena, kad kiekvieno atliekų turėtojo pareiga yra rūšiuoti atliekas, o išrūšiuotas mesti į joms skirtus konteinerius. Jokių atliekų aikštelėse prie konteinerių palikti negalima. Šiukšlinimas, prie konteinerių, kaip ir bet kurioje kitoje vietoje, traktuojamas kaip administracinis teisės pažeidimas.

Kad „Kauno švara“ galėtų kuo greičiau ir operatyviau vykdyti savo įsipareigojimus, bendrovė prašo neužstatyti įvažiavimų į kiemus ir/ar prie konteinerių. Atitinkamai, privačių valdų gyventojus savo konteinerius išstumti prie kelio iš vakaro.

Kilus klausimams dėl komunalinių atliekų išvežimo, konteinerių nuėmimo ir jų pastatymo, prašome kreiptis į UAB „Kauno švara“ skambinant +370 652 59133 arba rašant mantas.pajarskis@svara.lt

ARSA.LT, „Kauno švara“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą