Patinka žirgai? Reikėjo važiuot į Revus!

Šeštadienį Revų kaime (Alytaus seniūnija) vyko nacionalinės važiavimo žirgų kinkiniais varžybos Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko taurei laimėti. Dalyvavo ir pats savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas, o Alytaus seniūnas Kęstutis Tumynas kartu su sūnumi varžėsi vienoje iš varžybų kategorijų ir tapo nugalėtojais.

Vienas iš renginio „Revų žirgai 2022” organizatorių – Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys, aistringas žirgininkas Aloyzas Jaciunskas. Jis sako, kad varžybose dalyvavo 17 važnyčiotojų iš įvairių Lietuvos vietovių, taip pat – svečiai iš Lenkijos. Dalyviai varžėsi, važiuodami vienkinkiais ir dvikinkiais vežimaičiais, sportinėmis karietomis. Mero A. Vrubliausko taurė skirta nugalėtojui dvikinkių kategorijoje.

Ją laimėjo J. Markevičius iš Lazdijų rajono.

Varžybas paįvairino nepaprastai gražus reginys – pirmą kartą Revuose pasirodė Jonavos dailiojo jojimo klubo merginos, vadovaujamos trenerės Daivos Pakulienės. Jos parodė dailiojo žirgų išjodinėjimo su muzika programą.

Vakarop 1600 metrų distancijoje varžėsi vadeliotojai, važiuodami ristūnais žirgais kinkytais sportiniais vežimaičiais. Geriausias buvo Revų atstovas I. Gramackas.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą