Lazdijus užliesianti „Pasienio fiesta 2023“ – šventė dedikuota Sigito Gedos kūrybai

Vienas įspūdingiausių renginių Lazdijuose – „Pasienio fiesta 2023“ jau netrukus tradiciškai visus sukvies pasveikinti vasarą. Šventės dalyviams ir svečiams paruoštos pramogos ir veiklos startuos penktadienio – birželio 2-osios – vakarą 17.00 val., kuomet Lazdijuose nusidrieks spalvinga organizacijas, įstaigas, įmones, bendruomenes ir kolektyvus vienijanti teatralizuota eisena. Visus džiugins gyvi pasirodymai, įvairios varžybos, konkursai, originalios parodos, šventinė mugė ir dar daugybė kitų, spalvingų veiklų bei pramogų. Visas veiklas į bendrą reginių pynę sujungs kraštiečiui poetui Sigitai Gedai ir jo kūrybai skirta tema cituojant paties poeto kūrybos žodžius – „Danguje ir žemėj, vandeny”.

„Kviečiu visus kraštiečius ir svečius vasarą pasitikti įspūdingai. Šie metai, kuomet iškili mūsų karšto asmenybė, pirmasis Lazdijų rajono garbės pilietis būtų minėjęs savo 80-metį, Lazdijų rajone paskelbti poeto Sigito Gedos metais. Ta proga šventės „Pasienio fiesta 2023“ temą skiriame Sigitui Gedai. Lazdijų kultūros centro kolektyvas visas šventines veiklas, pramogas ir pasirodymus suplanavo taip, kad būtų įdomu kiekvienam, o šventės tema – „Danguje ir žemėj, vandeny” būtų juntama nuosekliai viso renginio metu“, – teigė savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

2023-ieji Lazdijuose – Sigito Gedos metai

2023 m. paskelbti Sigito Gedos metais Lazdijų krašte. Vertinant žymaus kūrėjo atminimą bei jo kūrybos svarbą, didžiausia rajono šventė skiriama pirmajam Lazdijų rajono garbės piliečiui, poetui Sigitui Gedai. Šventės tema – „Danguje ir žemėj, vandeny” –  atspindi visą kraštą ir jame gyvenančius bei poilsiaujančius žmones, besikeičiantį, saulėtą ar apniukusį dangų, gaivų orą ir gyvybe alsuojančius, tvirtai žemėje įsišaknijusius medžius, juos aplankančius paukščius, tyrus ir žuvingus ežerus bei upelius. Nepaprastai gražu ir simboliška tai, kad visą šventės teritoriją bei visas tarp žemės ir dangaus besisukančias veiklas apjuos Lazdijos upelio tekantis vanduo.

Dvi dienas tarp žemės ir dangaus vykstančioje šventėje „Pasienio fiesta 2023“ pasirodys žinomi Lazdijų krašto, Lietuvos bei užsienio atlikėjai ir kolektyvai. Taip pat vyks įvairios varžybos, konkursai, originalios parodos, šventinė mugė ir dar daugybė kitų, spalvingų veiklų bei pramogų. Šventę pradėsime nuo iškilmingos eisenos, kurios tema sutampa su viso renginio tema – „Danguje ir žemėj, vandeny“.

 

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą