Patyriminėje stovykloje – ukrainiečių ašaros ir dėkingumas

„Trisdešimt trys malonumai! Ir sapne nesusapnuosi, norisi šį sapną pratęst“, – taip apie patyriminę stovyklą Alytaus rajone, Nemunaityje, atsiliepė ukrainietė Valerija Kyslova. Nemokama penkių dienų stovykla 16-ai prieglobstį nuo karo žiaurumų Lietuvoje radusių moterų iš Ukrainos paliko neišdildomą įspūdį. Pasibaigus stovyklai, emocijas lydėjo jų ašaros ir nuoširdūs padėkų žodžiai.

Išbandytos įvairios meditacijos ir relaksacijos technikos, meno terapija, sveikos gyvensenos veiklos, pažintinės edukacinės išvykos į Trakus, kūrybinės dirbtuvės – į visa tai aktyviai įsitraukė stovyklos dalyvės, turėjusios galimybę atsipalaiduoti nuo patirtų išgyvenimų, išlaisvinti emocijas, nusimesti protinę įtampą ir prisipildyti ramybės.

Rugpjūčio 29 – rugsėjo 2 d. Nemunaityje, Alytaus r. meno ir sporto mokykloje, vykusi nemokama patyriminė stovykla ukrainietėms nuo 18 metų buvo finansuojama iš Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo priemonės „Pagalba ekstremalios situacijos atveju“ lėšų.

„Dėkojame stovyklos vadovams, darbuotojams, kurie nuoširdžiai rūpinosi moterų užimtumu, prie stovyklos organizavimo prisidėjusiems Nemunaičio seniūnijos seniūnui Rimantui Avižieniui, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Alytaus skyriaus darbuotojoms.

Nuoširdžiai dėkojame stovyklos dalyvėms, kurios aktyviai ir noriai dalyvavo veiklose, iš stovyklos išvyko praturtėjusios įspūdžiais, emocijomis, pailsėję.

Moterys stovyklos metu ne kartą graudinosi, dėkojo už šią galimybę pabūti kartu, pasidalinti patirtimi, pabendrauti ir įgyti žinių“, – sako už stovyklos organizavimą ir projekto vykdymą atsakinga Alytaus rajono savivaldybės administracijos Finansų ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Bajerčienė.

 

 

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą