Dėl kompensacijų galima kreiptis visą šildymo sezoną

Dėl būsto šildymo, geriamojo vandens ir karšto vandens išlaidų kompensacijų šiam šildymo sezonui jau kreipėsi 2344 Alytaus rajono gyventojai. Pateikti prašymus galima iki pat sezono pabaigos.

 

Kompensacijos skiriamos nepriklausomai nuo šildymo būdo. Jos gali būti skirtos tiek būstą šildant centralizuotai, tiek kitos rūšies kuru (malkomis, dujomis, elektra ir pan.). Dėl pastarųjų jau kreipėsi 1479 šeimos.

Prašymai dėl kompensacijų priimami nuo rugsėjo 1 d. Šiemet per tris mėnesius dėl paramos kreipėsi 232 rajono gyventojais daugiau ne pernai per tą patį laikotarpį. Kompensacijoms jau išmokėta 485 tūkst. eurų.

Prašymai kompensuoti būsto šildymo, geriamojo ir karšto vandens išlaidas gali būti patekti iki šildymo sezono pabaigos seniūnijose ir elektroninėje socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje SPIS.

Seimas grąžino iki 2020 m. birželio galiojusią tvarką ir, skiriant kompensacijas ar socialinę pašalpą, vėl vertinamos ne tik gyventojų pajamos, bet ir nuosavybės teise turimas turtas, kuris neturi viršyti nustatyto normatyvo. Jį apskaičiuoja seniūnijos, remdamosi informacija apie gyventojų turimą turtą, kuri gaunama iš valstybės ir žinybinių registrų bei valstybės informacinių sistemų.

Išimtis numatyta tik pirmą kartą arba po dviejų metų pertraukos dėl kompensacijų besikreipiantiems asmenims. Tuomet kompensacija gali būti skiriama net ir viršijant turimo turto normatyvus ir šiuo atveju turtas 3 mėnesius vertinamas nebus.

Alytaus rajono savivaldybės tarybos nustatytos kuro kainos, taikomos būsto šildymo išlaidų ir karšto vandens išlaidų kompensacijoms skaičiuoti:

• mišrios malkos – 65 Eur už kub. metrą;

• medienos briketai – 315 Eur už toną;

• medienos granulės – 339 Eur už toną;

• suskystintos dujos balionuose – 1,34 Eur už kilogramą;

• kitas kuras – 65 Eur už kub. metrą.

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą