Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokykloje – įtraukiančios edukacijos

Gyvenimas skruzdžių fermoje, neįtikėtini faktai apie vabzdžius, bitės kojos vaizdas per mikroskopą. Žymioji Kurnėnų mokykla tapo įkvepiančia erdve įtraukiančioms edukacijoms. Tai išbandė ir Alytaus r. Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos mokiniai, Alytaus rajono gimnazijose besimokantiems vaikams suorganizavę unikalią edukaciją vabzdžių gyvenimo ir įgimto bei išmokto elgesio tematika.

Kurnėnų mokyklos erdvės leido mokiniams užsiimti skirtingomis veiklomis keturiose grupėse. Vieni klausėsi neįtikėtinų abituriento Luko Brenkevičiaus pasakojimų apie vabzdžių gyvenimą, pamatė jo kolekcijos parodą.

Mokiniai turėjo unikalią galimybę stebėti skruzdžių fermoje gyvenančių skruzdžių elgesį, kurioje verda gyvenimas lyg tikrame skruzdėlyne. Vos pajutusi galimo pavojaus namų saugumui signalą, skruzdžių motinėlė tuoj pat patikrina visas erdves ir ant kojų sukelia skruzdes karininkes. Už kiaušinėlių saugumą ir transportavimą į saugesnę vietą atsakingos skruzdės slaugytojos. Tuo įsitikino ir smalsūs edukacijos dalyviai.

Mokiniai turėjo progą per mikroskopus patyrinėti bičių kojas ir sužinoti, kuo jos tokios ypatingos.

Didžiausioje Kurnėnų mokyklos erdvėje vaikai noriai įsitraukė į fizines veiklas, atskleidžiančias įgimto ir išmokto elgesio ypatybes.

Į šias edukacijas įsitraukė per pusšimtį Butrimonių, Daugų Vlado Mirono, Miroslavo, Pivašiūnų ir Simno gimnazijų mokinių.

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą