Pažadas ištesėtas: padovanota 20 ąžuolų Noragėlių seniūnijai

Atšilę pavasario orai ir visuotinis akcijos „Darom“ šurmulys – puikus metas ne tik tvarkyti aplinką, bet ir puoselėti ją sodinant medžius. Su šia kilnia misija Lazdijų rajono savivaldybėje vykstant kasmetinei akcijai „Darom“ meras Artūras Margelis atvyko į Noragėlių seniūnijos Vosbūčių kaimą, kur kartu su šio kaimo gyventojais pasodino dovanų atvežtus ąžuolus.

Sužinojęs apie susiklosčiusią situaciją Lazdijų rajono savivaldybės meras susisiekė su tuomet kelio rekonstrukcijos darbus vykdžiusios UAB „Alkesta“ vadovais ir medžių kirtimo darbai Vosbūčiuose buvo sustabdyti. Nors vienas ąžuolas buvo nukirstas, tačiau kitus ąžuolus pavyko išsaugoti. Savivaldybės vadovas tuomet pažadėjo, jog kiti ąžuolai nebus kertami, bet bus įrengtos šalia jų atitinkamos saugumo priemonės, o Noragėlių seniūnijos Vosbūčių kaimui padovanota 20 ąžuoliukų.

Akcijos „Darom 2018“ metu į Vosbūčius atvykęs Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis drauge su Noragėlių seniūne Irena Uleckiene ir vietos bendruomenės atstovais dalį ąžuoliukų pasodino šalikelėje netoli kaimo kryžiaus. Kiti ąžuolai buvo išdalinti vietos gyventojams bei prasmingai surado vietą Noragėlių seniūnijos teritorijoje.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą