Alytaus taryba atleido abu mero pavaduotojus prieš laiką dėl nepasitikėjimo

Penktadienį nuo 9 valandos ryto neeiliniame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo svarstomi du klausimai – dėl vicemero Tautvydo Tamulevičiaus ir dėl vicemerės Valės Gibienės atleidimo iš pareigų prieš terminą dėl nepasitikėjimo.

Prieš prasidedant slapto balsavimo procedūroms dėl abiejų vicemerų atleidimo, iš anksto buvo užsirašę kalbėti arti dešimt alytiškių, tarp kurių – nei vienas teigiamai nepasisakė apie vicemerų veiklą, nuveiktus darbus. „Galėjote net nelaukti balsavimo, o patys atsistatydinti“, - skambėjo iš keleto pasisakiusiųjų lūpų.

Balsų skaičiavimo komisija išdavė 25 biuletenius. Už T. Tamulevičiaus atleidimą balsavo 15, 1 biuletenis sugadintas, 9 prieš. T. Tamulevičius iš pareigų bus atleidžiamas kitą dieną po sprendimo įsigaliojimo, jam bus išmokėta 2 mėnesių atlyginimo dydžio išeitinė išmoka.

Paskelbti rezultatai pasitikti plojimais. „Noriu padėkoti už tris su puse metų darbo. Jie buvo fantastiški. Dirbsiu kaip tarybos narys dar pusę metų“, - sakė iš pareigų atleistas T. Tamulevičius.

Už V. Gibienės atleidimą balsavo 14 , prieš 10, negaliojantis rastas vienas biuletenis. V. Gibienė iš pareigų bus atleista kitą dieną, jai išmokant dviejų mėnesių atlyginimo dydžio išeitinė išmoka. „Dirbau komandoje, kurioje sulaukiau mažai pagarbos. Apie nuveiktus darbus nekalbėsiu, matau, kad jie mažai kam įdomūs“, - po atleidimo sakė V. Gibienė.

Interpeliaciją abiem vicemerams pateikė frakcija „Už Alytų“, socialdemokratų frakcija bei liberalas Saulius Janulevičius.

Išsamūs komentarai, alytiškių pasisakymai dėl vicemerų atleidimo – Dzūkijos TV feisbuko paskyroje.

Komentarai

  • Marcelė
    prieš 3 minučių
    Gėda Balsavusiems už vice merų atleidimą! Mes ne spektaklių aktorius rinkome į tarybą. Jūs turit dirbti miestui, padėti vieni kitiems ir sutarti. Padarėte tikriausią cirką, ainate socaldemokratų pramintu keliu. Suimtas Daugėla, prilupęs apsivogiti žadėjęs Krasnickas, pilką praeitį turintis Pačėsa- visi jūs menkystos! Gėda!

Parašykite komentarą