Atleistas Alytaus vicemeras antrąkart paskirtas vykdyti šias pareigas

Ketvirtadienį svarstant klausimą dėl Tautvydo Tamulevičiaus skyrimo į vicemero pareigas – diskusijos ir pasisakymai vyko kur kas trumpiau, nei diskutuojant dėl vicemerės Valės Gibienės skyrimo. Po pusvalandį trukusių pasisakymų – prasidėjo slaptas balsavimas.

O iki tol vykstant diskusijai ir pasisakymams – tarybos nariai klausė, kokius konkrečius darbus įvykdė T. Tamulevičius per 3.5 metų vykdydamas vicemero pareigas.

„Aš tikrai labai stengiuosi, nes po poros mėnesių gims naujas alytiškis. Jeigu rimtai, esame daug pasiekę, daug mūsų miesto stiprybių esu pristatęs potencialiems investuotojams ir tą nuolat darau“, - sakė kandidatas į vicemero postą.

„Jūs kadencijos pradžioje nugriovėte Alytaus riboženklius, tačiau Druskininkai jus aplenkė ir jau turi miestą reprezentuojančius vartus. Ar suspėsite iki kadencijos pradžios pastatyt Alytaus riboženklius?“, - klausė frakcijos „Už Alytų“ atstovas Sigitas Leonavičius.

„Kai vyko balsavimas, miestiečiai palaikė įvairius projektus, tačiau balsų ženklų statymui – pritrūko“, - atsakė kandidatas į vicemerus.

„Mes matome, kaip per 3.5 metų leidžiama su mažiausia kompetencija jaunam žmogui taškytis miesto biudžeto pinigais. Ir gavosi šnipštas, išskyrus tai, jog jis įgijo asmeninės patirties visų mokesčių mokėtojų pinigų sąskaita. O kandidatas ryžtasi eiti antrą kartą į tas pačias pareigas“, - kalbėjo S. Leonavičius.

Nepriklausomas tarybos narys Aurelijus Jaruševičius klausė, kodėl vienas iš prioritetinių darbų mieste – gatvių asfaltavimas, konservatorius Andrius Jučas domėjosi, kokia numatoma miesto vizija be pramonės pakraipos bei akcentavo, jog 2016 metais jis siūlė sprendimo projektą, kuriuo viešuosius pirkimus galėtų laimėti Alytaus statybos įmonės ir čia liktų biudžeto lėšos, tačiau sprendimo projektas atgulė stalčiuose. „Net Viešųjų pirkimų tarnyba pripažino, kad vertinant pagal naudingumo kriterijų, statybininkai, kurie moka didesnius atlyginimus, turi konkurencinį pranašumą pirkimuose. Taigi, ar mūsų mieste taikomas naudingumo kriterijus?“, - klausė A. Jučas ir po kurio laiko išgirdo neigiamą atsakymą.

„Miesto biudžete buvo skirta 200 tūkstančių eurų Pramonės parko sklypo tvarkymui, tačiau įmonė sutarties nepasirašė. Šalia yra 6 hektarų sklypas. Ten įsipareigojimai nevyksta, kodėl nenutraukiama sutartis su ja? Kodėl nesiimti veiksmai tiek metų? Tai didelė žala miestui“, - kandidato į vicemero postą klausė konservatorius Povilas Labukas.

„Ten nėra tuščias sklypas, o sukalti poliai. Yra sutartys ir turime sulaukti sutarties pabaigos, nes galėjome įsivelti į teismus“, - iš tribūnos skambėjo kandidato atsakymas.

Opozicijos atstovas, socialdemokratas Nerijus Cesiulis klausė, kada konkrečiai alytiškiai ir taryba išgirs apie slaptus investuotojus. „Kadangi meras paminėjo, kad pas jį ant stalo yra konkretūs verslo planai, kada mes galime pamatyti tuos slaptus investuotojus?“. Kandidatas į vicemerus atsakė, jog artimiausią mėnesį, tačiau įmonės pavadinimo neįvardijo.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, jog buvęs vicemeras sugrįš į buvusias pareigas. Už balsavo 14, prieš – 12 tarybos narių.

Komentarai

  • Rita
    prieš 25 minučių
    Toks jausmas, kad Alytų valdo vidutinybės, jokio ūkiškumo, vien pinigų švaistymas. Miestas praranda patrauklumą. Mielieji, gal laikas mastyti ne tik apie politinius reitingus, bet ir pradėti bent minimaliai kažką kurti. Alytuje gimiau ir užaugau, visada dižiavsusi kad esu alytiškė, bet dabar skaudu matyti, Alytaus vis spartesnį smukimą visomis prasmėmis, judėjimas vyksta vėžlio greičiu. Nesutarimai, erogancija miesto valdyme išaukia tik ardomuosius procesus, atrodo kad tie kurie pasižadėjo tarnauti Alytaus žmonėms visa tai pamiršo. Gal laikas prisiminti, kodėl jūs ten esate išrinkti, noris vis dar tikėti, kad kada nors sveikas protas ir pozityvus mąstymas sugebės dominuoti Alytaus valdyme.

Parašykite komentarą