Savanorystė ir savanorius priimančių organizacijų akreditacija

Savanorystė – įvairaus amžiaus žmonių, kure laisva valia skiria savo laiką, žinias, patirtį ir energiją visuomenės naudai, atliekama veikla, už kurią nėra gaunamas piniginis atlygis. Savanoriška veikla gali būti nedidelė, pavyzdžiui, pagalba vienos dienos trukmės renginyje, arba didesnės apimties, kai tam skiriama keletas valandų savo laisvalaikio kas savaitę ar net kasdien. Pirmiausia, savanoriška veikla turėtų būti tęstinė ir reguliari. Didelę svarbą turi ir savanorystės vietos pasirinkimas – kryptinga paieška, atsakingas sprendimas, savo poreikių, lūkesčių ir motyvacijos suvokimas.

Savanorystė gali būti organizuojama ne pelno siekiančiose organizacijose – nevyriausybinėse, biudžetinėse ar viešosiose įstaigose, labdaros fonduose bei asociacijose. Taip pat dažniausiai tokiu atveju pasirašoma savanoriškos veiklos sutartis. Savanorišką veiklą vykdantį asmenį organizacijoje turėtų lydėti kuratorius, kuris padės jam planuoti veiklą, suprasti ir įvertinti patiriamas situacijas, tokiu būdu užtikrindamas savanorio mokymosi procesą.

Savanorius priimančių organizacijų akreditacija pradėta vykdyti 2013 metais Jaunimo savanoriškos tarnybos projekto metu, vėliau tęsta įgyvendinant projektą „Atrask save". Per šį laikotarpį akredituota šimtai jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų.

Organizacijos, norinčios gauti akreditaciją ar pakartotinę akreditaciją, užpildytą paraišką turi pateikti Jaunimo reikalų departamentui prie SADM.

Organizacijos, teikiančios paraiškas, gali gauti 3 metų akreditaciją arba pakartotinę akreditaciją 2 metams.

Daugiau informacijos

https://jrd.lt/informacija-jaunimui/savanoryste/akreditacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą