Svarbi informacija jaunoms šeimoms, ketinančioms įsigyti pirmąjį būstą

Pažymų, patvirtinančių jaunų šeimų teisę į finansinę paskatą, pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms formavimas šiais metais yra baigiamas – informuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyrius nuo lapkričio 21 d. nebeformuos pažymų, patvirtinančių jaunų šeimų teisę į finansinę paskatą. Tai nebus daroma todėl, kad vadovaujantis teisės aktais, jauna šeima, per du mėnesius nuo pažymos aktyvavimo SPIS, su kredito davėju turi sudaryti kreditavimo sutartį, tad laiko priimti sprendimams finansinei paskatai teikti nebelieka.

Visos jaunos šeimos, kurios nori pasinaudoti ir atitinka įstatymo keliamus reikalavimus, gali ir toliau per SPIS sistemą teikti prašymus finansinei paskatai gauti, tik jie jau bus bendroje eilėje ir tikėtis valstybės paskatos galės tik 2019 metais.

Tos šeimos, kurios jau yra užpildę prašymus ir yra eilėje, savo prašyme nurodytus duomenis turi atnaujinti iki 2019 metų sausio 15 d. Atnaujintas prašymas bus nagrinėjamas, laikantis eiliškumo kitais kalendoriniais metais. Šeimos, iki sausio 15 d. neatnaujinusios duomenų, bus išbraukiamos iš laukiančiųjų finansinės paskatos pirmajam būstui įsigyti sąrašo.

Atnaujinti prašymą reikia ir tuo atveju (einamaisiais metais), jeigu pasikeičia duomenys apie šeimos sudėtį ar įsigyjamo būsto adresą. Neatnaujinus prašyme nurodytų duomenų, pažyma bus formuojama pagal prašyme nurodytus duomenis.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą