Juostelės perkirpimu įamžintas naujai išasfaltuoto kelio, jungiančio Užubalius ir Miklusėnus, atidarymas

Užubalių ir Miklusėnų gyvenviečių gyventojai nuo šiol į darbus jau važiuos naujai asfaltuotu keliu. Pavasario gatvėje nutiestas beveik pustrečio kilometro asfaltas. Pirmieji atliktus darbus įvertino čia gyvenantys gyventojai, bendruomenės atstovai, savivaldybės vadovai. Penktadienį kaip įmanydami, kas šiaurietiškomis lazdomis, kas bėgte, kas automobiliu, patikrino kelio patogumą, dangos tvirtumą.

Alytus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas kartu su Užubalių bendruomenės pirmininke Felomena Lazauskiene perkirpo simbolinę atidarymo juostelę. Kelio atidaryme dalyvavęs Alytaus rajono meras pasidžiaugė aktyvia „Užubalių gojus“ bendruomene:

„Visi esate linksmi, nes yra kuo džiaugtis, pagaliau nereikės kęsti dulkių važiuojant netvarkingu keliu. O prie to prisidėjo „Užubalių gojus“ bendruomenė, kuri nuolat pagrįstai ir užtikrintai tikino, kad šį kelią asfaltuoti būtina. Džiaugiuosi tokia aktyvia bendruomene“.

Pavasario gatvė ne tik išasfaltuota. Čia sutvarkyti kelkraščiai, įrengtos pralaidos, tad ir lyjant ant kelio nesikaups balos.

Darbai atlikti Alytaus rajono savivaldybei įgyvendinus projektą „Alytaus seniūnijos vietinės reikšmės kelio Miklusėnai–Užubaliai kapitalinis remontas“. Projektą finansavo savivaldybė ir Lietuvos automobilių kelių direkcija. Projekto darbus atliko gatvių tiesimo firma iš Latvijos, mat vietiniai statybininkai siūlėsi atlikti darbus už labai aukštas kainas.

„Kelias jungiantis Užubalius ir Miklusėnus yra labai reikalingas, čia gyvena daug jaunų šeimų, kurios kasdien keliauja į darbus, veža vaikus į mokyklas ar darželius, tad neabejoju, kad atlikti darbai pagerins čia gyvenančiųjų gyvenimo kokybę“, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas.

Kelio atidarymo šventėje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės vadovai, tarybos nariai, Alytaus seniūnijos seniūno pavaduotojas, bendruomenė ir gyventojai. Visus atvykusiuosius linksmino Užubalių bendruomenės liaudiškos muzikos kapela „Užubaliai“. Užubalių kaimo bendruomenės „Užubalių gojus“ narės kvietė pasivaišinti dzūkiškomis bandomis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą