Saugi seniūnija – saugi Alytaus rajono savivaldybė

Vasario 12 d. Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate įvyko finalinis konkurso „Saugi seniūnija – saugi Alytaus rajono savivaldybė“ renginys. Praėjusiais 2018 metais Alytaus apskr. VPK, įgyvendindamas Alytaus rajono savivaldybės finansuotą programą „Visuomenės saugumo gerinimas“, organizavo konkursą, skatinantį seniūnijų bendruomenes kurti saugią ir nusikaltimams nepakančią aplinką.

Konkurse dalyvavo penkios Alytaus rajono seniūnijų bendruomenės, kurios pristatė savo idėjas ir jau nuveiktus darbus, kad Alytaus rajono miesteliuose ir kaimuose būtų saugiau, jaukiau gyventi.

Alytaus apskr. VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius džiaugėsi, kad vyksta glaudus bendradarbiavimas ne tik su savivaldos vadovais, bet ir su vietos bendruomenėmis. Bendromis policijos ir gyventojų pastangomis mažėja nusikalstamumas rajone, miesteliuose ir kaimuose yra daugiau užimtumo, čia dažniau apsilanko policijos pareigūnai. „Gerovę ir saugią aplinką reikia puoselėti nuolat, todėl turime dar daug darbų, kuriuos privalome nuveikti kartu. Ačiū už puikias idėjas ir iniciatyvas, už konstruktyvų dialogą tarp policijos ir vietos bendruomenių. Linkiu mums gerų ir sėkmingų darbų ateityje!“, – sakė viršininkas A. Jurgelevičius.

Konkurso dalyviai Alovės bendruomenės VO „Susiedai“, Butrimonių gimnazijos, Genių kaimo bendruomenės, asociacijos „Nemunaičio bendruomenė“, Vankiškių kaimo bendruomenės atstovai savo prisistatymuose pabrėžė vieną ir turbūt svarbiausią tikslą – saugios aplinkos kūrimas yra bendras visų mūsų tikslas. Visos bendruomenės daug dėmesio skiria jaunimo užimtumui, siekia, kad kaimų ir miestelių gatvės būtų apšviestos ir stebimos vaizdo kameromis. Į suvienijančias įvairias veiklas įtraukia visų amžiaus grupių vietinius žmones.

Renginyje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Gediminas Krasauskas ir jo pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius. „Alytaus rajono savivaldybė džiaugiasi sėkmingu ilgamečiu bendradarbiavimu su Alytaus apskr. VPK. Tikimės, kad ši iniciatyva taps tradicija, į kurią įsitrauks vis daugiau Alytaus rajono bendruomenių. Sieksime ir toliau kartu su policija kurti saugią aplinką mūsų savivaldybėje, juk mūsų rajono šūkis – Čia gera gyventi!“, – sakė administracijos direktorius G. Krasauskas.

Šis konkursas išskirtinis, kaip ir jame dalyvavusios Alytaus rajono bendruomenės, todėl bendru komisijos sutarimu, dalyvių neskirstė pagal vietas. Visiems dalyvavusiems buvo įteiktos Alytaus apskr. VPK viršininko padėkos ir vaizdo stebėjimo kameros su atminties kortele. Įteikti prizai – tai dar vienas žingsnis link saugesnio gyvenimo rajone.

Alytaus apskr. VPK informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą