Simno seniūnijos gyventojai merui turėjo daug klausimų


Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas savo darbo kabinetą iškeitė į darbą Simno seniūnijoje. Priėmęs seniūnijos gyventojus, apžiūrėjo planuojamus tvarkyti objektus.
Seniūnijos gyventojai aktyviai registravosi į mero priėmimą. A. Vrubliauskas išklausė ir kartu su Simno seniūnu Vladu Čeponiu, l. e. administracijos direktoriaus pareigas Finansų ir investicijų skyriaus vedėja Gintare Jociunskaite, savivaldybės specialistais sprendė per 30 žmonių rūpesčius.
„Džiaugiuosi, kad mūsų rajono gyventojai tokie aktyvūs, geranoriškai atėjo pasitarti, padiskutuoti, išsakyti savo nuomonę, paprašyti pagalbos. Pastebiu, kad keičiasi gyventojų požiūris – ne viską valdžia turi jiems duoti, bet ir patys žmonės supranta, kad reikia prisidėti“, – kalbėjo meras. Pasak jo, tokie susitikimai su gyventojais bus organizuojami ir kitose seniūnijose.
Jaunimas kuriasi kaime
Jauna šeima iš Skovagalių kaimo kreipėsi dėl elektros galios padidinimo. Meras pasidžiaugė, kad jaunimas kuriasi kaime, tvarkosi namus, augina vaikus. „Džiugu, kad jaunimas mato savo ateitį kaime, kad renkasi gyventi Alytaus rajone“, – sakė A. Vrubliauskas.
Į mero priėmimą atvyko grupelė susirūpinusių moterų dėl namo renovacijos. „Techninis projektas parengtas, tačiau dėl atsiradusių papildomų konstrukcinių darbų namo renovacijos klausimas užsitęsė. Baiminamės, gal mūsų namo nerenovuos? O jis tikrai blogos būklės, per siūles yra“, – kalbėjo moterys.
Šiuo metu vykdomi renovacijos projekto derinimo darbai, po kurių paaiškės renovacijos darbų apimtys ir pradžia.
Kaimynas aria kelią
Gyventojai pas merą atėjo pasitarti dėl kaimo kelių tvarkymo.
Pasak savivaldybės vadovo, geri keliai yra didelis gyventojų lūkestis ir nemenkas iššūkis savivaldybei, nes lėšos priežiūrai ir tvarkymui – ribotos. „Paprastai pirmenybė skiriama tiems keliams tvarkyti, prie kurių gausiau gyvenama, jeigu kelias veda į vieną sodybą – tai daugiau privatus interesas“, – sako A. Vrubliauskas.
Aleknonių kaimo gyventojai nežino, kaip susitarti su nedraugišku kaimynu, kuris jau bene dešimtmetį neleidžia naudotis bendru keliu. Kaimo gyventojai kreipėsi į teismą, teismas pripažino, kad kelias yra servitutinis – visų, tačiau kaimynas ir toliau juo neleidžia naudotis, kelią išarė, o pavasarį apsėjo.
Simno kapinėse – vandens gręžinys
Gyventojus taip pat domino galimybė gauti kompensaciją už malkas, melioracijos griovių tvarkymas, gatvių apšvietimas, Pavasario gatvės tvarkymas Simne.
Dėl sauso oro nuseko Bambenos upė, tekanti pro Simno kapines, todėl gyventojams tapo sudėtinga prižiūrėti artimųjų kapus. Simno klebonas Raimundas Žukauskas ir tarybos narys Gintautas Radžiukynas domėjosi, kaip bus sprendžiama vandens trūkumo problema Simno kapinėse. Galbūt geriausia būtų įrengti vandens gręžinį.
Į merą dėl kanalizacijos ir vandentiekio tinklų įvedimo galimybių Simno sodų bendrijoje „Giluitis“ kreipėsi šios bendrijos gyventojai, kurie pasiruošę finansiškai prisidėti prie įrengimo darbų.
Mergalaukio kaimo reikalai
Mergalaukio kaimo seniūnaitė Inga Vasiljevienė padėkojo merui už nugriautus bešeimininkius pastatus, domėjosi kada bus įrengtas multifunkcinis aikštynas, prašė padėti išspręsti panaudotų geležinkelio medinių pabėgių problemą. Pasak seniūnaitės, išardyti geležinkelio bėgiai kraunami Mergalaukyje, 100–150 metrų atstumu nuo gyvenamųjų namų. Teritorija, kur sukrauti pabėgiai, neaptverta.
„Nuo pabėgių vasarą sklinda specifinis kvapas, o žiemą jais gyventojai krosnis kūrena. Gaisro atveju pavojinguose dūmuose paskęstų visas kaimas“, – kalbėjo susirūpinusi seniūnaitė.
„Lietuvos geležinkeliai“ informuoja, kad vykdomi pabėgių keitimo darbai – mediniai keičiami į gelžbetoninius, o suvežtus nenaudojamus pabėgius Mergalaukyje planuojama sutvarkyti šių metų antroje pusėje.
„Mergalaukio multifunkcinio aikštyno įrengimo darbai sustojo dėl rangovo neįvykdytų įsipareigojimų. Bus skelbiamas naujas konkursas rangovui parinkti. Tikimasi, kad aikštynas bus sutvarkytas dar šiais metais“, – sakė savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Mantas Ludavičius.
Planuose – Giluičio ežero paplūdimyje naujas tiltelis
Po susitikimo su gyventojais meras, l. e. administracijos direktoriaus pareigas Finansų ir investicijų skyriaus vedėja G. Jociunskaitė, savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas M. Ludavičius, SĮ „Simno komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas, vykdantis direktoriaus funkcijas, Ernestas Šimanskas, tarybos narys Gintautas Ražiukynas, seniūnas V. Čeponis apžiūrėjo planuojamus tvarkyti komunalinius objektus Simne.
Giluičio ežero paplūdimyje planuojama įrengti naują tiltelį, o prie pėsčiųjų tako į paplūdimį pastatyti suoliukus.
Bus atnaujinamas ir Jonų parkas – šiais metais dažoma estrada, tvarkomi suoliukai, tačiau jų bus sumažinta, įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Vėliau bus svarstoma dėl kapitalinio Jonų vasaros estrados remonto, priklausomai nuo gyventojų poreikio turėti tokią estradą.
Jonų vasaros estrada pastatyta 2012 m., įgyvendinant projektą „Kompleksinė Simno miesto plėtra“. Čia vykdavo įvairių sporto varžybų stebėjimas, Joninių šventė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą