Ieškomos pirkti sodybos savivaldybės būstui

 

Socialinio būsto laukiančioms Alytaus rajono šeimoms ir vėl geros naujienos. Alytaus rajono savivaldybė ieško pirkti 2 tinkamas gyventi (nereikalingas einamasis remontas) sodybas su ne mažiau kaip 1 ha žemės, kurios bus nuomojamos mažas pajamas gaunančioms šeimoms, turinčioms teisę į socialinį būstą. Tokie du gyvenamieji namai Alytaus rajone jau nupirkti ir apgyvendinti.
Alytaus rajono savivaldybė šalyje pirmoji nutarė gausioms šeimoms pirkti ne butus daugiabučiuose, o sodybas, kad čia gyvenančios šeimos pačios galėtų užsiauginti daržovių, laikyti gyvulius ir taip patys prisidėti prie pragyvenimo. Pirmoji sodyba nupirkta Simno seniūnijos Kavalčiukų gyvenvietėje, kita – Ryliškiuose, Raitininkų seniūnijoje.
Būstus skelbiamų derybų būdu savivaldybė planuoja įsigyti kuo greičiau. Šiuo metu, iki birželio 28 dienos laukiamos gyventojų paraiškos su sodybų pasiūlymais. Namai su žeme turi atitikti iškeltus reikalavimus, kartu su paraiška turi būti pateikta gyvenamųjų patalpų techninis įvertinimas, gyvenamojo namo su priklausiniais, kitos paskirties žemės sklypo ir, jeigu turima, žemės ūkio paskirties žemės sklypo nuosavybę patvirtinančių dokumentų kopijos, patvirtintos teisės aktų nustatyta tvarka (VĮ Registrų centro Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašas ar jo kopija), gyvenamojo namo su priklausiniais ir kitos paskirties žemės sklypo kadastrinių matavimų bylų kopijos ir (ar) kiti papildomi dokumentai, paslaugas teikiančių įmonių pažymos apie įsiskolinimą už komunalinių paslaugų tiekimą ir rinkliavas, įgaliojimas, suteikiantis teisę atstovauti gyvenamojo namo su priklausiniais ir žeme savininkui (jeigu reikia) pateikiant paraišką ir kitus gyvenamojo namo pirkimo dokumentus, tikslinti pirkimo dokumentus ir derėtis dėl gyvenamojo namo pardavimo, bendraturčių sprendimas (sutikimas) parduoti nekilnojamuosius daiktus Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 4.79 straipsnio nustatyta tvarka, esant galimybei, pateikti gyvenamojo namo su priklausiniais išorės ir vidaus nuotraukas, asmens dokumento kopiją. Kandidatų pateikti dokumentai turi atitikti Gyvenamųjų namų pirkimo skelbiamų derybų būdu sąlygas.
Paraiškos turi būti pateiktos tiesiogiai/per kurjerį arba siunčiamos registruotu laišku iki 2019-06-28, 10.00 val., adresu: Alytaus rajono savivaldybės administracijos Ekonomikos skyriui, Pulko g. 21, Alytus. Kontaktinis asmuo pasiteirauti Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė, (tel. (8 315) 55 538, el. p. jolita.gruzinskiene@arsa.lt) arba Ekonomikos skyriaus vyriausioji specialistė Dovilė Petkevičienė, (tel. (8 315) 55 538, el. p. dovile.petkeviciene@arsa.lt).
Sodybos bus perkamos už nepanaudotas lėšas, skirtas piniginei socialinei paramai nepasiturintiems gyventojams. Skaičiuojama, kad vienos tokios sodybos kaina galėtų siekti iki 30 tūkst. eurų.
Socialinio būsto Alytaus rajone laukia beveik 50 šeimų.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą