Alytaus rajone planuojama surengti Lietuvos plento taurės vieną iš etapų

 

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas priėmė dviračių sporto varžybų „Lietuvos plento taurė 2019“ organizatorius Deividą Vileniškį, Karolį Einikį ir Alytaus dviračių klubo atstovą Mantą Andriuškevičių. Susitikimo metu aptarta galimybė vieną iš varžybų etapų surengti Alytaus rajone.
Plento dviratininkų lenktynes sudaro 8 etapai, iš kurių pusė jau įvyko. Dar keturi įvyks iki rudens, vieną iš jų planuojama surengti Alytaus rajono Butrimonių seniūnijoje rugpjūčio 4 d.
„Kasmet organizuojamomis jau tradicija tapusiomis varžybomis siekiama populiarinti dviračių sportą, skatinti mėgėjus ir sportininkus siekti aukštesnių rezultatų, propaguoti sveiką gyvenimo būdą ir ekologišką transportą“ , – kalbėjo vienas iš varžybų organizatorių D. Vileniškis.
Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas pasidžiaugė, kad didžiausių plento dviračio lenktynių Baltijos šalyse vieną etapą norima organizuoti ir Alytaus rajone: „Mes palaikome šią idėja ir tikrai džiaugiamės, kad pasirinkote mūsų kraštą. Galbūt ateityje varžybų etapas Alytaus rajone taps tradicinis“.
Taurės etapuose sportininkai varžosi 3 grupės. C grupė skirta dviračių entuziastams. Joje gali dalyvauti visi norintys ne jaunesni kaip 14-os metų. Svarbu turėti techniškai tvarkingą dviratį ir dviratininko šalmą. Trasos ilgis yra nuo 25 km iki beveik 45 km, o jai įveikti skiriama 1 valanda ir 50 minučių.
B grupė skirta save išbandžiusiems dviračių sporte dalyviams nuo 14-os metų ir komandoms. Dalyvaujantiems svarbu turėti ne tik techniškai tvarkingą dviratį ir dviratininko šalmą, bet rekomenduojama vilkėti dviratininko aprangą, batelius ir pirštines. Grupėje galima dalyvauti ir su MTB ar miesto dviračiu. Šios grupės distancijos yra nuo 50 iki beveik 90 km. Dalyviai šioje grupėje važiuoja vidutiniu 34–41 km/h greičiu, o distancijai įveikti yra skirtas 30 min., skaičiuojant nuo etapo nugalėtojo laiko.
Pagrindinėmis „Lietuvos plento taurės“ lenktynėms laikoma A grupė, skirta visiems dalyviams nuo 16-os metų ir komandoms. Čia dalyvauja stipriausi Lietuvos dviratininkai ir komandos. Grupėje galima dalyvauti tik su plento dviračiu. Šios grupės distancijos yra nuo 90 iki beveik 145 km. Dalyviai važiuoja vidutiniu 40–46 km/h greičiu, o distancijai įveikti yra skirtas 20 min., skaičiuojant nuo etapo nugalėtojo laiko.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą