Nuotraukos autorius: minfo.lt

Lietuvos centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis paduotas į Vilniaus apylinkės teismą dėl Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinio visuotinio susirinkimo pripažinimo neteisėtu

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Alvidas Šimkus ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos narė Laura Radzevičiūtė pateikė ieškinį į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl Lietuvos centro partijos pirmininko Naglio Puteikio galimai neteisėtų veiksmų ir dokumentų klastojimo. Ieškinyje prašoma Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinį visuotinį susirinkimą, ir jo sprendimus pripažinti neteisėtais. Ieškinyje kaip trečiasis asmuo įtraukta Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija.

N.Puteikis nei partijos nariams, nei Teisingumo ministerijai, nei Juridinių asmenų registrui lig šiol nepateikė Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinio visuotinio susirinkimo protokolų kopijų, o tai patvirtina įtarimus, kad Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinis visuotinis susirinkimas buvo neteisėtas ir jo metu, galimai tyčia buvo klastojami dokumentai. Visuotinio susirinkimo metu galimai neteisėtai buvo priimti sprendimai dėl partijos naujo valdybos pirmininko išrinkimo ir sąrašo į Europos parlamento rinkimus, kuriame pirmuoju numeriu buvo įregistruotas Antanas Guoga, patvirtinimo. Atkreiptinas dėmesys, kad vadovaujantis Civilinio kodekso 2.66 str. 3 d. partijos pirmininkas arba įgaliotas asmuo privalėjo per trisdešimt dienų po 2019 m. kovo 12 d. suvažiavimo Juridinių asmenų registrui pateikti suvažiavimo metu priimtų protokolų kopijas ir kitus būtinus dokumentus, tačiau tikėtina, to tyčia nepadarė, nes rinkimų laikotarpiu būtų paaiškėjusi N.Puteikio galimai nusikalstama veika.

Svarbu pažymėti, kad vadovaujantis CK 2.66 str. 5 d., juridinio asmens valdymo organų narių duomenų pakeitimai įsigalioja tik nuo jų įregistravimo Juridinių asmenų registre, išskyrus įstatymų numatytas išimtis. Politinių partijų įstatymas šiuo atveju tokių išimčių nenumato, o tai reiškia, kad LCP pirmininkas N.Puteikis neregistruodamas 2019 m. kovo 12 d. vykusiame susirinkime galimai neteisėtai priimtų sprendimų tai daro tyčia, kadangi suvokia, jog gali paaiškėti, skundžiamo suvažiavimo neteisėtumo faktas.

Vilniaus apylinkės teismas ieškinį priėmė svarstymui ir 2019 06 26 išsiuntė pranešimą atsakovui N. Puteikiui informuojantį, kad per 14 dienų nuo teismo pranešimo įteikimo dienos atsakovas privalo, trečiasis asmuo turi teisę pateikti teismui atsiliepimą į pareikštą ieškinį.

Kadangi N.Puteikis sąmoningai slepia partijos dokumentus, t.y. ne tik, kad nepateikia jų partijos nariams, bet ir Teisingumo ministerijai, todėl ieškovai A.Šimkus ir L.Radzevičiūtė prašo teismo juos iš N.Puteikio išreikalauti.

Laura Radzevičiūtė, Alvidas Šimkus

Straipsnio papildymas Lietuvos centro partijos pirmininko Naglio Puteikio prašymu:

"Mane skundžia buvę bendražygiai, nes jie perėjo į konkuruojančias politines jėgas (L. Radzevičiūtė tapo mano konkurento prezidento rinkimuose M. Puidoko štabo vadove, o A. Šimkus perėjo į Klaipėdos mero V. Grubliausko frakciją). Skundžia todėl, kad jiems labai nepatinka sėkmingas Lietuvos centro partijos vienijimasis su Arvydo Juozaičio judėjimu "Lietuva yra čia" ir Tautininkų sąjunga, bei nepatinka geri Lietuvos centro partijos kandidatai trijuose naujuose rinkimuose į Seimą - Žirmūnų apygardoje - prof. Povilo Gylio., Žiemgalos - Rūtos Janutienės ir Gargždų- Kristupo Krivicko. Teisę į teismą turi teisę visi, net ir A. Šimkus, kuris ankstesniame - 2019 03 d. 05 LCP suvažiavime agitavo ir balsavo už tai, kad A. Guoga būtų pirmu numeriu kandidatų į Europos parlamentą LCP sąraše, o dabar pats tą sprendimą nori apskųsti. Kaltinimai man planuojamu sukčiavimu neturi pagrindo, nes skundžiamąjį suvažiavimą filmavo viena iš skundo autorių L. Radzevičiūtė, ji pati skaičiavo balsus, o narių sąrašus teikė pats A. Šimkus, nes tik jis vienas pildė partijos duomenų bazę. Atvirkščiai - manau, kad A. Šimkus nepateikia jo paties organizuoto ankstesnio 2019 03 05 suvažiavimo dalyvių sąrašo, nes spėjame, kad jame pasirašė ne tik partijos nariai ir jis tą žino bei galimai slepia. Skundžiamasis suvažiavimas vyko teisėtai, buvo kvorumas, delegatai teisėti, sprendimai teisėti, sąrašas į EP patvirtintas teisėtai kaip ir naujai išrinktas valdybos pirmininkas - šią poziciją apginsime teisme."

Naglis Puteikis

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą