Nuotraukos autorius: ve.lt

Kodėl Naglis Puteikis nepateikė Vilniaus miesto apylinkės teismui atsiliepimo ir galimai neteisėtai įvykusio Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinio visuotinio susirinkimo dokumentų?

2019-06-13 Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Alvidas Šimkus ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos narė Laura Radzevičiūtė pateikė ieškinį į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl Lietuvos centro partijos pirmininko Naglio Puteikio galimai neteisėtų veiksmų ir dokumentų klastojimo. Ieškinyje prašoma Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinį visuotinį susirinkimą, ir jo sprendimus pripažinti neteisėtais. Ieškinyje kaip trečiasis asmuo įtraukta Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Gražina Žukauskienė, susipažinusi su civiline byla pagal ieškovų Lauros Radzevičiūtės ir Alvido Šimkaus ieškinį atsakovams Lietuvos centro partijai ir Nagliui Puteikiui, trečiasis asmuo Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija, dėl Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinio visuotinio susirinkimo pripažinimo neteisėtu ir priimtų sprendimų panaikinimo 2019-07-26 nutartimi informavo proceso šalis, kad atsakovas per nustatytą terminą atsiliepimo nepateikė ir pakartotinai pasiūlė šalims savanoriškai pateikti kitus papildomus įrodymus ar prašymus dėl dokumentų išreikalavimo.

Proceso šalis – Teisingumo ministerija pateikdama atsiliepimą teismui, patvirtino A.Šimkaus ir L.Radzevičiūtės teismui pateiktą informaciją, kad nei Registrų centre, nei Teisingumo ministerijoje nebuvo gauti Lietuvos centro partijos dokumentai, dėl kurių atitikties įstatymų nustatytiems reikalavimams, vadovaujantis Politinių partijų 8 str. 3 d., Teisingumo ministerija turėtų teikti savo išvadą. Atkreiptinas dėmesys, kad kaip ir atsiliepime pažymėjo Teisingumo ministerija, vadovaujantis Civilinio kodekso 2.66 str. 3 d. partijos pirmininkas arba įgaliotas asmuo privalėjo per trisdešimt dienų po 2019 m. kovo 12 d. suvažiavimo Juridinių asmenų registrui pateikti suvažiavimo metu priimtų protokolų kopijas ir kitus būtinus dokumentus, tačiau to nepadarė.

Tikėtina, jog Lietuvos centro partijos pirmininkas N.Puteikis nei atsiliepimo, nei prašomų dokumentų tiek Vilniaus miesto apylinkės teismui, tiek Teisingumo ministerijai neteikia tyčia, nes supranta, kad pateikus prašomus dokumentus gali paaiškėti N.Puteikio galimai įvykdyta nusikalstama veika.

A.Šimkus ir L.Radzevičiūtė teiks Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjai Gražinai Žukauskienei prašymą dėl galimai suklastoto 2019 m. kovo 12 d. neeilinio visuotinio susirinkimo dokumentų priverstinio išreikalavimo iš N.Puteikio, tačiau neatmeta galimybės, kad N.Puteikis sąmoningai užsiims „stručio pozą“, ir sąmoningai nereaguos į teismo raginimus, kadangi priešingu atveju visuomenė sužinos apie jo lig šiol per žiniasklaidos priemones skleidžiamas melagingas versijas apie Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinį visuotinį susirinkimą ir šmeižtą A.Šimkaus, L.Radzevičiūtės ir kitų asmenų atžvilgiu.

PRIDEDAMA: 2019-07-26 Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartis.

2019-07-26-nutartis.docx


Daugiau informacijos:
Alvidas Šimkus
869832916
Laura Radzevičiūtė
865526802

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą