Alytaus rajono ugniagesių interesai apginti – premijos bus skirtos


Vidaus reikalų ministerija (VRM) statutiniams ugniagesiams, gesinusiems gaisrą padangų perdirbimo įmonėje Alytuje, skyrė pinigines premijas po 1 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių. Alytaus rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnybos ugniagesiai-gelbėtojai premijų negavo tik todėl, kad yra nestatutiniai, t.y. neturi valstybės tarnautojo statuso.
Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdas Vrubliausko atkaklumo dėka savivaldybę pasiekė gera žinia – premijos ugniagesiams bus skirtos, taip pat bus tikrinama jų sveikata.
Meras A. Vrubliauskas, sužinojęs, kad rajono ugniagesiai liko be premijų, skubiai kreipėsi į Vidaus reikalų ministrę Ritą Tamašunienę, viceministrą Česlovą Mulmą, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovą Saulių Greičių, kad rajono ugniagesiai tai pat būtų premijuoti.
„Jie irgi sunkiai dirbo, rizikavo savo gyvybe, sušalę, permirkę gesino gaisrą, tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir statutiniai ugniagesiai. Tai kodėl VRM juos nuskriaudė, neskirdama premijų? “, – stabėjosi rajono vadovas.
„Mes nebijojome darbo, darėme viską, ką reikėjo, nesame išrankūs. Bet mūsų nurašyti negalima“, – nuoskaudų neslėpė rajono ugniagesiai.
Po mero skambučio atsakingoms institucijoms buvo sušauktas skubus pasitarimas dėl premijų skyrimo Alytaus rajono ugniagesiams, jų sveikatos patikrinimo. Pasitarime priimtas sprendimas skirti premijas ir Alytaus rajono nestatutiniams ugniagesiams-gelbėtojams, sudaryta galimybė pasitikinti sveikatą Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centre.
Gaisrą padangų perdirbimo įmonėje Alytuje gesino 16 Alytaus rajono Alovės ir Miroslavo komandos ugniagesių-gelbėtojų.
Ugniagesiai džiugią žinią, kad ir jiems bus išmokėtos premijos išgirdo šiandien Alytaus rajono savivaldybėje vykusiame susitikime su savivaldybės administracijos direktore Gintare Jociunskaite ir rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnybos direktorės pareigas einančia Lina Ribokiene.
Vyrai dėkojo rajono savivaldybės vadovams ir džiaugėsi, kad jų interesai buvo apginti.
„Džiugu, kad ugniagesiams padaryta skriauda ištaisyta“, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas, šiuo metu išvykęs į Europos Sąjungos Regionų komiteto posėdį Briuselyje.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą