Vyko pasitarimas socialiniai klausimais


Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir vicemerė Dalia Kitavičienė socialinius klausimus aptarė su seniūnijų seniūnais, socialiniais darbuotojais, bendruomenių atstovais.
Diskutuota dėl asmens higienos ir priežiūros paslaugų – dušo, skalbimo – teikimo. Šią paslaugą teikia bendruomenės nuo 2016 m. pabaigos. Lėšų skiria savivaldybė. Paslaugą teikia 13 bendruomenių. Šiais metais ja pasinaudojo 870 gyventojų, kurie neturi galimybės skalbtis ir praustis namuose. Už paslaugos teikimą bendruomenėms sumokėta 27500 Eur.
Su socialiniais darbuotojais aptarta ir Priklausomybių mažinimo programa. Savivaldybė 2012 m. pradėjo tekti pagalbą priklausomybe sergantiems žmonėms. Vicemerė pasidžiaugė rezultatais, nes yra pavienių asmenų, šeimų, kurios gydėsi nuo priklausomybės alkoholiui ir pakeitė savo gyvenimus. Socialinius darbuotojus, seniūnus ragino stebėti savo gyventojus, o pamačius, kad jiems reikalinga pagalba, ją pasiūlyti ir paraginti gydytis nuo alkoholizmo.
Meras atkreipė dėmesį į Neįgaliųjų socialinės reabilitacijos programą, kuri finansuojama savivaldybės ir valstybės biudžetų lėšomis. Jis kvietė bendruomenes rašyti projektus ir vykdyti neįgalių gyventojų veiklas, kurios padėtų jiems integruotis į visuomeninį gyvenimą.
Pasitarime taip pat aptarti dienos centrų veiklos, globėjų, privačių darželių ir vaikų pavėžėjimo į savivaldybės ikimokyklines įstaigas klausimai.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą