Verslui Alytaus rajone ir finansinė parama, ir reikalingos patalpos

 

Pernai Alytaus rajono savivaldybės taryba biudžete buvo patvirtinusi didžiausią kada nors buvusią sumą verslui remti pagal patvirtintą Paramos teikimo smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams tvarkos aprašą – iki 90 tūkst. Eur.
Kiekvienais metais verslininkams yra teikiama finansinė parama, siekiant skatinti rajono gyventojų verslumą bei įmonių konkurencingumą, naujų darbo vietų steigimą, senų darbo vietų išsaugojimą, naujų prekių ir paslaugų kūrimą, pažangių technologijų diegimą, prisidedant prie Alytaus rajono ekonominio augimo bei klestėjimo.
Į Alytaus rajono savivaldybės verslo plėtros komisiją dėl finansinės paramos skyrimo per 2019 metus kreipėsi 23 verslo subjektai, kurie pateikė 50 prašymų, iš kurių 9 dėl naujų darbo vietų išlaidų kompensavimo, 14 dėl naujos įmonės steigimo išlaidų kompensavimo, 7 dėl naujai kuriamų arba nuomojamų interneto svetainių diegimo ir administravimo konsultacinių paslaugų išlaidų kompensavimo, 1 dėl dalyvavimo Lietuvoje ir užsienyje vykstančiose parodose, mugėse ir verslininkų misijose išlaidų kompensavimo, 7 dėl konsultacijų buhalteriniais klausimais pirmaisiais verslo metais išlaidų kompensavimo, 6 dėl konsultacijų dėl verslo planų, investicinių projektų, paraiškų ir kitų reikiamų dokumentų finansinei paramai gauti rengimo išlaidų kompensavimo ir 6 dėl infrastruktūros verslui sukūrimo (pritaikymo) išlaidų kompensavimo. Iš viso pareiškėjai per paskutiniuosius 12 mėnesių deklaravo sukūrę 31 naują darbo vietą.
Ypač džiugina tai, kad verslas kuriasi pastaraisiais metais Alytaus rajono savivaldybės parduotuose pastatuose: buvusiame Santaikos administraciniame pastate jau kurį laiką sėkmingai vystomas gėlių krautuvėlės verslas, buvusioje mokykloje (darželyje) Talokiuose kuriasi UAB „Roletas“, kurios produkciją sudaro ritininės užuolaidos, žaliuzės, tinkleliai nuo vabzdžių, apsauginės žaliuzės ir kt., buvusioje Butrimonių katilinėje (pirtyje) greitu metu įsikurs metalo apdirbimo įmonė UAB „Gamyba“. Visa informacija apie paramą verslui ir laisvas patalpas skelbiama savivaldybės interneto svetainės www.arsa.lt skiltyje „Verslininkams“.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą