Prasidės Alytaus transformatorių pastotės išplėtimo darbai

 

Iki 2021 metų numatyta plėtoti elektros jungtį su Lenkija. Alytaus rajone Butrimiškiuose esančioje Alytaus transformatorių pastotėje netrukus prasidės statybos darbai. Bus įrengti autotransformatoriai, padidintos Alytaus ir pertvarkytos savų reikmių maitinimo skirstyklos.
Plėsti pastotę reikia, ruošiantis sinchronizuoti Baltijos šalių elektros tinklus su žemynine Europa per Lietuvos ir Lenkijos jungtį „LitPol Link“.
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas bei administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė susitiko su AB „LitGrid“ bei UAB „Žilinskis ir Co“ atstovais aptarti, kokių priemonių bus imtasi plečiant pastotę, kad gyventojams sukeltų kuo mažiau nepatogumų. Susitikime taip pat dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus specialistai.
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas reikalavo iš rangovų įsipareigoti, kad keliai, kuriais bus naudojamasi statybų metu būtų prižiūrimi ir sutvarkyti, jog nepasikartotų situacija, kai, 2014-2015 metais vykdant minėtos pastotės statybos darbus, Alytaus seniūnijos keliai buvo sugadinti. „Dėl šios problemos, prabėgus 5 metams gyventojai vis dar reiškia priekaištus dėl gerbūvio sugadinimo“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.
Alytaus transformatorių pastotės plėtrą vykdysianti įmonė numatė, jog vykdant darbus bus naudojamasi Užubalių kaimo Pavasario, Paplanskų ir Laukų gatvėse esančiais žvyrkeliais. Jais važinės sunkiasvorė technika, bus gabenama įvairios statybinės medžiagos, prietaisai ir elektros pastotei reikalinga įranga. Susitikimo metu Alytaus rajono savivaldybė sutarė su rangovais pasirašyti sutartį, kurioje bus numatyta sąlygos dėl minėtų kelių priežiūros, nuolatinės būklės palaikymo bei gerbūvio atstatymo.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • As
    prieš 1 minučių
    Ne pletra o uztikrinkit zmonems ramybe nes nuo sios nera gyvenimo zmonems butkūnų ir kituose kaimuose. Parazitams nusispjaut ant zmoniu. Slykstynes...

Parašykite komentarą