Alytus – stebuklų miestas??!

Vakar Alytaus miesto savivaldybės tarybos narė ir Antikorupcijos komisijos pirmininkė Laura Radzevičiūtė savo socialinio tinklo facebook paskyroje pateikė informaciją apie karantino metu Alytaus miesto savivaldybės įstaigų pirktų apsaugos kaukių kainas:

"Alytus – stebuklų miestas. Na tikrai, kai kurie dalykai prasilenkia ne tik su sąžine, bet ir sveiku protu.
2020 m. kovo 16 d. oficialiai paskelbiamas karantinas dėl COVID-19.
2020 m. kovo 19 d. Alytaus miesto savivaldybės administracija sudaro pirkimo-pardavimo sutartį, pagal kurią respiratorius FFP2 perka po 14,50 eur. už vienetą.
Alytaus miesto savivaldybei priklausančios sveikatos įstaigos, TĄ pačią, kovo 19 d., tokius pačius respiratorius FFP2 perka po 4,2 - 4,5 eurus už vienetą.
2020 m. kovo 19 d., TOS pačios dienos vakare Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo facebooke rašo: „Gaila, kad kai kurie net ir tokiose situacijoje nori pasipelnyti. Pvz., vietoj 3 eurų už apsaugines kaukes prašo 16. Net neabejoju, apie tokius biznierius visi galvojame tą patį.” (visas tekstas fotonuotraukoje).
Iš Nerijaus Cesiulio pasisakymo, akivaizdu, kad meras smerkia „tokius biznierius“ ir bando viešoje erdvėje sukurti sąžiningai dirbančio miesto vadovo įvaizdį... beje, kaip ir padangų gaisro metu...
Frakcijos „Už Alytų“ seniūnas Tomas Pacesas, sužinojęs šiuos faktus merą-„gaisrininką“ Nerijų Cesiulį, informuoja ir pasiūlo jam „užsigesinti šį, respiratorių pirkimo gaisrą" nedelsiant, nes atrodo ‚neskaniai“, t.y atlikti tarnybinį patikrinimą ir kelti klausimą dėl atsakingų asmenų atsakomybės, tačiau.. meras Nerijus Cesiulis po šiai dienai tyli ir nieko nedaro... "tyla, - gera byla"... kyla klausimas - KODĖL?
Gal administracijos direktorius Rolandas Juonys tapo mero Nerijaus Cesiulio įkaitu ir aklai daro ką šis liepia, kad liktų savo darbo vietoje? Priminsiu, Nerijus Cesiulis dar vasarą kėlė klausimą dėl jo galimų piktnaudžiavimų ginant viešąjį interesą? Nerijaus Cesiulio iniciatyva ir aktyvumas kažkaip keistai išblėso paskutiniu metu...
Nors kita vertus, niekam NE PASLAPTIS, kad Alytaus miesto savivaldybėje pagrindiniu smuiku groja ir visus mero nurodymus pilna apimtimi įgyvendina savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Neringa Rinkevičiūtė, dar kitaip vadinama šešėline savivaldybės direktore, kuri be kita ko Ekstremalių situacijų komisijos sprendimu paskirta Ekstremalios situacijos operacijų vadovu, vadinasi, būtent Ji ir viskam „diriguoja“..."

Komentarai

  • Kęstutis Černiauskas
    prieš 26 minučių
    KETURI klausimai: 1. Kodėl lyginat kainas SU pvm ir BE pvm ? 2. Iš Delamode sutarčių nematyti, koks prekių KIEKIS įsigijamas. Pvz. Savivaldybė pirko 400 vnt. Žiūrint į Delamode sutarčių sumas, tai labai tikėtina, Delamode pardavė žymiai daugiau, todėl ir vieneto kaina gali atitinkamai mažėti. 3. Iš Delamode sutarčių nematyti KOKIOS PREKĖS perkamos. Ar tai išvis respiratoriai , ar kas ? 4. Jei irgi perkami respiratoriai - tai ar jie tokie patys, t.y. ar tai FFP2 ? Tai kol atsakymų į šiuos elementarius klausimus nėra, tai dabar tik lyginat juodą su balta. P.s. Dar ilgai vaidensis kai kam GAISRAS ? Atsibuskit.
  • Alytiškis
    prieš 23 minučių
    Taip, tik iš reabilitacijos centro ir ligoninės pirkimo-pardavimo sutarčių neaišku kas perkama ir parduodama po 4,2 EUR už vienetą. Sutartyje n e p a r a š y t a, vadinasi, gali būti bet kas...Kad ir grėbliai
  • D
    prieš 27 minučių
    Savivaldybe perka respiratoriu 400vnt 1 vnt kaina 14.50€ su pvm.....( oho kainele) Kestutis Cerniauskas 4.2€ + pvm kiiek bus?
  • yyyyy
    prieš 22 minučių
    ....o ką Cesiulis , jis nieko , pabalakyt tiktai,....

Parašykite komentarą