Turnyras skirtas Alytaus miesto dienai

Šie rankinio ir kanupolo sporto renginiai buvo skirti Alytaus miesto dienai, bet dėl COVID-19 įvestų apribojimų šie turnyrai buvo perkelti iš birželio į rugsėjo mėnesį. 

Kanupolo sporto atstovai surengė Baltosios rožės taurės turnyrą. Sportininkai varžėsi keturiose amžiaus grupėse: naujokų, jaunučių U-14, jaunių U- 17 ir vyrų. Dalyvavo Daugų, Alytaus ir Trakų komandos. Baidarininkai pasiilgę varžybų su dideliu noru ir atkaklumu kovojo aikštelėje.

Naujokų grupėje rungtyniavo pradedantieji vaikai. Jiems tai buvo pirmosios varžybos. Vaikai azartiškai žaidė, neišvengė ir virtimų. Maudynės neatvėsino pradedančiųjų azarto, vėl sėdo į baidarę ir tęsė kovas. Naujokams tai buvo geros pamokos. 

Jaunučių grupėje sėkmingai žaidė Trakų jaunieji baidarininkai. Jie finale nugalėjo šeimininkų - Alytaus SRC komandą. Trečiąją vietą laimėjo Alytaus vaikų ir jaunimo rankinio klubo (VJRK) komanda.

Jaunių grupėje triumfavo Alytaus VJRK jaunimas. Pusfinalio rungtynes su Daugų bendraamžiais alytiškiai pradėjo susikaupę ir nugalėjo 5:1. Finale alytiškiai žaidė su Trakų KKSC komanda. Įtemptose rungtynėse atkakliai kovojo abi komandos ir nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui rezultatas buvo lygus 2:2. Nugalėtojui išaiškinti buvo skirtas pratęsimas iki auksinio įvarčio. Pratęsime sėkmė lydėjo šeimininkus, jie pirmieji pelnė įvartį, iškovojo pergalę ir tapo šios amžiaus grupės nugalėtojais. Antroje vietoje Trakų KKSC auklėtiniai, treti – Alytaus r. MSM „Daugai“.  

Vyrų grupėje finale žaidė Alytaus ir Trakų komandos. Tarp šių komandų visada vyksta atkaklios rungtynės. Tad ir šitos nebuvo išimtis. Pirmame kėlinyje alytiškiai nesunkiai įgijo pranašumą ir kėlinį laimėjo 3:0. Antrajame kėlinyje Trakų sportininkai atsigavo ir sėkmingai sužaidė kėlinuką. Bet to pergalei nepakako ir rungtynes 4:3 laimėjo Alytaus baidarininkai. Bronzos medalius iškovojo Alytaus r. MSM „Daugai“ sportininkai.

Šie metai sportininkams yra sudėtingi. Metų pradžioje karantinas, įvesti įvairūs apribojimai dėl  COVID-19 griauna sportininkų ir trenerių pasiruošimo planus. Ypatingai atsiliepia varžybų veiklai, sportininkų treniruotėms. Todėl stengiamės nors minimaliai sudaryti sąlygas sportininkams ruoštis, išlaikyti sportinę formą. Kitos kanupolo varžybos planuojamos lapkričio mėnesį Alytuje Dzūkijos taurė-2020.

Organizatorių informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą