Solidarumo bėgimas

273-iąją metų dieną Alytaus Dainavos progimnazijoje startavo ,,Solidarumo bėgimo“ akcija, kurią inicijuoja organizacija „Gelbėkit vaikus“. Dėl susidariusios situacijos Lietuvoje, t. y. viruso Covid-19 plitimo, bėgimas progimnazijoje buvo organizuojamas atskiroms klasėms. Džiugu, kad akcijoje dalyvavo ir direktorė Edita Matulevičienė su būriu mokytojų. Tai puikus pavyzdys mokiniams, nes realus mokytojų ir administracijos dalyvavimas rodo, kad ši akcija yra svarbi ir kad Alytaus Dainavos progimnazijos bendruomenei rūpi VISI vaikai. 
Šiemet Solidarumo bėgimo tikslai yra pozityvios tėvystės programos įgyvendinimas Lietuvoje bei pagalba negalią turintiems vaikams Ukrainoje. Klasių vadovai ir fizinio ugdymo mokytojai aptarė su mokiniais šias temas, diskutavo, kodėl yra svarbu būti vieningiems ir ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems to reikia. Dalyviai, vedini kilnių tikslų, stengėsi nubėgti kuo daugiau solidarumo kilometrų ir padėti kitiems vaikams.

Kad ši akcija svarbi, rodo ir Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės dėmesys solidarumo bėgimui ir jos linkėjimas: ,,Visiems bėgimo dalyviams – greitų kojų ir geros nuotaikos! O dar – žinojimo, kad darote labai gerą darbą dėl vaikų, kurių šeimose kyla sunkumų. Taip pat dėl vaikų, gyvenančių tose Ukrainos vietose, kur tebevyksta karas. Kai iš visos širdies norime palaikyti, tai ir vadinasi solidarumu. Ir kuo jūsų daugiau, tuo pagalba didesnė”. 

Nuoširdžiai dėkojame tėveliams, seneliams ir visiems kitiems už paramą. Tai puikus solidarumo pavyzdys.

Fizinio ugdymo mokytoja Oksana Paplauskienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą