F-1 sezonas: pradžia ir pirmasis etapas

F-1 sezonas startavo jau praėjusį savaitgalį ir klausimų kaip ir prieš startą buvo daugiau negu atsakymų, taip ir po pirmojo etapo jų tiek ir liko. Prieš sezoną vykę bandymai daug atsakymų nepateikė ir netgi labiau – užminė daugiau skirtingų mįslių. Panašu, kad net ir pirmojo, Bahreino GP, etapo nepakako, gauti atsakymus į kylančius klausimus.

Praėjęs Formulės 1 sezonas pasibaigė tikra sensacija. Paskutiniame sezono rate šešis kartus čempioną britą Lewisą Hamiltoną aplenkė iš Nyderlandų kilęs Maxas Verstappensas ir taip nutraukė ir L. Hamiltono dominavimą, ir „Mercedes“ dominavimą bei pirmą kartą karjeroje tapo čempionu. Būtent M. Verstappenas šį sezoną važiuos pirmuoju numeriu pažymėtu bolidu. Šis numeris visuomet priklauso čempionui, tačiau jis gali jo atsisakyti. M. Verstappenas to nedaro.

Dar prieš sezono pradžią „Mercedes“ komandos vadovai, pilotai L. Hamiltonas ir George‘as Russellas kalbėjo apie tai, jog praėjusio sezono konstruktorių taurės čempionams kils problemų sezono starte. „Mercedes“ atstovai kalbėjo apie tai, jog jiems dėl pergalių kovoti iškart nepavyks ir to dar reikės palaukti.

Nors visi varžovai tai vadino blefu, tačiau Bahreino GP parodė, jog jie galbūt kalbėjo visišką tiesą. Tiek G. Russellui, tiek L. Hamiltonui sezono atidarymas klostėsi ganėtinai sunkiai. Nė vienas ne kovojo dėl aukščiausių pozicijų ir tik pastarajam pavyko užlipti ant podiumo, tačiau tai įvyko dėl sėkmės. Arba labiau, dėl varžovų nesėkmės.

Bene visų lenktynių metu priekyje dominavo „Ferrari“ atstovai Charlesas Leclercas bei Sergio Perezas ir „Red Bull“ duetas M. Verstappenas ir Sergio Perezas. Vis dėlto, pastarajam duetui lenktynių pabaiga buvo tiesiog košmariška.

Su kuro bako problemomis priešpaskutiniame rate susidūręs M. Verstappenas pasitraukė iš kovos dėl pergalės, kai paskutiniame rate S. Perezui užsikirto variklis ir jis taip pat buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių. Praėjusio sezono čempionas M. Verstappenas, puikiai startavęs S. Perezas ir visa „Red Bull“ komanda sezono starte liko be taškų. Prie visų šiuo metu yra įrašyti riebūs nuliai.

Internetinis kazino negali pasiūlyti tokios nenuspėjamos įvykių baigties, kaip Bahreino GP lenktynių pabaiga.

Po pirmojo etapo konstruktorių taurėje į priekį šovė pirmas dvi vietas užėmusi „Ferrari“ su 44 taškais. Antroje vietoje įsitaisė sėkmės sulaukusi „Mercedes“, kurios sąskaitoje 27 taškai. Laipteliu žemiau, tačiau galima manyti, kad laikinai, yra „Haas Ferrari“ su 10 taškų sąskaitoje.

Ketvirtoje vietoje dar viena „Ferrari“ atstovė – „Alfa Romeo Ferrari“. Jos sąskaitoje yra 9 taškai. Dar laipteliu žemiau rikiuojasi „Alpine Renault“ su 8, o šeštoje vietoje su 4 taškais atsidūrė „Alphatauri RBPT“.

Kol kas be taškų lieka „Aston Martin Aramaco Mercedes“, „Williams Mercedes“, „McLaren Mercedes“ bei jau minėtoji „Red Bull Racing RBPT“.

Tarp lenktynininkų pirmauja C. Leclercas su 26 taškais. Iš Monako kilęs lenktynininkas laimėjo lenktynes ir užfiksavo greičiausią lenktynių ratą.

C. Sainzas žengias antras su 18 taškų, o L. Hamiltonas trečias su 15. Ketvertuką uždaro jo komandos draugas G. Russellas, kurio sąskaitoje 12 taškų. „Haas“ vairuojantis Kevinas Magnussenas sezoną atidarė su 10 taškų. 

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą