„Dzūkijos“ gretas papildė amerikietis

Pasikeitimų etapą išgyvenanti Alytaus „Dzūkija“ ir toliau komplektuoją sudėtį.

Alytaus „Dzūkijos“  klubas pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su amerikiečiu  Alanu Anthony Wiggins Jr.

32 metų 203 cm ūgio lengvojo ir sunkiojo krašto pozicijose galintis žaisti puolėja  šį sezoną pradėjo Australijoje atstovaudamas Adelaidės „36ers“ komandai, tačiau žaidėjas ten sužaidė vos vienerias rungtynes ir patyrė traumą.

Per 8 aikštelėje praleistas minute puolėjas pelnė 2  taškus ir  atkovojo 4 kamuolius.

Prieš tai jis gynė Prancūzijos, Pietų Korėjos, Belgijos, Ukrainos, Japonijos bei Latvijos komandų garbę.

„Mums pasisekė, kad pavyko susitarti su šiuo žaidėju, – LKL.LT sakė „Dzūkijos“ vadovas Antanas Sakavickas. – Manau, jis bus rimta paspirtis priekinei linijai. Jis gali rungtyniauti ir lengvojo, ir sunkaus krašto puolėjo pozicijose, taip pat ir centro pozicijoje. Jis turi patirties, žaidęs aukšto lygio komandose ir jis tapo paskutiniu mūsų pirkiniu prieš SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.“

„Dzūkija“ taip pat atsisveikino su Rusijos krepšininku Jegoru Gontarevu. 21-erių 211 cm ūgio centras šį sezoną per „Betsafe–LKL“ rungtynes žaidė epizodiškai (3 min., 1,2 tšk.), „Dzūkija“ paskolino aukštaūgį gimtosios šalies klubui ir tikisi, kad kitą sezoną jis grįš patobulėjęs.

Naujoko debiuto laukiama jau artimiausiose alytiškių namų varžybose, kuriose vasario 10-ąją dieną 18 valandą „Dzūkija“ susikaus su Klaipėdos „Neptūno“ ekipa.

Marius Šagunevičius

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą