Vyriausybėje pagerbti geriausi Lietuvos sportininkai ir jų treneriai

Penktadienį, Kūno kultūros ir sporto dienos išvakarėse, Vyriausybėje pagerbti geriausiais pasiekimais pastaraisiais metais šalį džiuginę Lietuvos sportininkai ir jų treneriai.

„Sporto pergalių šiemet buvo ypatingai gausu ir jos visus mus tikrai šildė. Žinoma, stebėtojai iš šalies, įskaitant ir mane pačią, matome tik išorinę sporto pasaulio pusę, didžiuojamės ir džiaugiamės kiekvienu laimėjimu, garbingai plevėsuojančia Lietuvos vėliava ir garsiai skambančiu Lietuvos vardu. Bet visi suprantame, kad už viso šio, rodos, akimirksnio triumfo yra didžiulis darbas, stipri valia ir daug ko atsisakymas. 

Taip jau yra, kad kai laimite, visi džiaugiamės skanduodami „mes laimėjome“, o patyrę nesėkmę galbūt kartais pasijuntate apleisti. Vis dėlto man atrodo, kad svarbu yra džiaugtis tomis progomis, kurias jūs savo laimėjimais suteikiate – o jų yra tikrai daug, – bet dar svarbiau yra mokytis jūsų nuoseklumo, atsidavimo ir tikėjimo savo keliu“, – renginyje sakė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, taip pat padėkojusi treneriams ir kitiems sportininkų pagalbininkams, rengiantiems, palaikantiems ir paskatinantiems atletus.

Sportininkus, trenerius ir renginio svečius taip pat pasveikino švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.
 
„Už pergalių visada stovi valia, pasišventimas, ilgos valandos kantraus darbo, sportininko charakteris. Valia, ryžtas, tikėjimas savo jėgomis yra ta varomoji jėga, be kurios niekas nevyksta bet kokiame darbe. Jos mums reikia kasdien, jos reikia kuriant geresnę mūsų šalį. Ačiū jums, kad esate pavyzdys jaunimui, augančioms asmenybėms. Ačiū jums už darbą, pergales, Lietuvos garsinimą, galimybę džiaugtis ir didžiuotis jumis ir mūsų šalimi“, – sakė ministrė J. Šiugždinienė.

Renginyje pagerbti olimpinių, paralimpinių ir kurčiųjų žaidynių programų sporto šakų ir rungčių suaugusiųjų bei jaunimo pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojai, prizininkai ir jų treneriai, XXIV kurčiųjų vasaros žaidynių nugalėtojai, prizininkai ir treneriai, o taip pat neolimpinių sporto šakų suaugusiųjų bei jaunimo pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojai, prizininkai bei treneriai. Pagerbti atletai bei jų treneriai, iškovoję prizines vietas 2021 m. rugsėjo 15 d. – 2022 m. rugsėjo 25 d.

Aukšto meistriškumo sporto lėšos, skirtos sporto šakų federacijų ir neįgaliųjų sporto organizacijų aukšto meistriškumo sporto programų įgyvendinimui, nuo 9,6 mln. eurų 2021 m. augo iki 14,7 mln. šiais metais.

Nuo šių metų liepos 1-osios įsigaliojus Sporto įstatymo pakeitimams, padidėjo sportininkų stipendijos, buvo suvienodinti sveikųjų ir neįgaliųjų sportininkų stipendijų dydžiai. 

LRV informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą