„Šaulė“ – jau pilnametė!

„Sveikame kūne sveika siela", – sakydavo senovės Romoje. O kas gi sakoma apie tai šių dienų Alytuje? Na, alytiškių sielos tikrai sveikos – jie, kaip parodė nesena apklausa, yra didžiausi Lietuvos optimistai, o kūnai... Kūnai po žiemos gal kiek ir sustirę, bet tai ne bėda, juk sporto ir sveikatingumo klubas „Šaulė" švenčia pilnametystę ir kviečia visus į „Šaulės" treniruočių dieną 2018, vyksiančią kovo 24 d. 11 val. Alytaus jaunimo centre (Tvirtovės g. 3)!

Dovana Alytui ir alytiškiams

„Šaulės" sporto ir sveikatingumo klubo įkūrėja Gitana Vitkauskienė turbūt galėtų tapti Alytaus veidu – sportiška, kunkuliuojanti naujais sumanymais ir pietietišku temperamentu moteris (kaip gi kitaip, juk Alytus – Pietų Lietuvos sostinė, o dzūkai – na kaip ir Lietuvos italai), sakytum turėjo aiškiaregystės dovaną prieš 18-a metų. Jos vizija – nedidelis, bet ypač modernus ir jaukus sporto klubas, įranga ir trenerių kvalifikacija nenusileidžiantis didmiesčių gigantams sporto fabrikams, bet toli juos aplenkiantis dėmesiu, skiriamu kiekvienam čia užsukančiam, tapo geriausia šios energingos ir visada jaunatviškos alytiškės dovana savo miestui, kurios metų kulminacija jau aštuonioliktą kartą taps švenčiama „Šaulės" treniruočių diena 2018.

Tai šventė ar treniruočių diena?

„O kodėl gi treniruočių diena negali būti šventė ir atvirkščiai?" – juokiasi Gitana. – Išties tikiu, kad visi, apsilankę šiame renginyje, pajus tiek šventinę klubo gimtadienio nuotaiką, tiek naudą kūnui ir džiugesį sielai, kurį atneša dalyvavimas šokio, sporto ir atsipalaidavo grupiniuose užsiėmimuose. Taip pat labai norėčiau, kad kuo daugiau žmonių įsitikintų, jog tokios sveikatingumo šventės tinka visiems, nepriklausomai nuo amžiaus ir fizinio parengtumo, o grupinių treniruočių programos yra paprastos, saugios bei prieinamos kiekvienam. Savo pavyzdžiu ir šiuo renginiu siekiu įkvėpti žmones sportui, sveikiems įpročiams ir naujai aktyvaus gyvenimo kokybei.

Svečiai – charizmatiškieji Andžej ir Augustinas

„Šaulės" treniruočių dienoje pamatysime tai, kas Lietuvoje nutinka išties retai. Suvieniję jėgas abiejų didmiesčių atstovai Andžej Gunevič (Vilnius) ir Augustinas Kazlauskas (Kaunas) įtrauks visus į nepamirštamą šokio judesio teatrą ir suteiks raumenyno tonavimo patirtį nuo „latin dance" iki „aero strong & boot camp" ir „total press".

Andžejaus, kuris yra kvalifikuotas meistras treneris ir kurio patirtis, žinios, charizma žinoma visoje Lietuvoje, paklausėme: „Andžejau, „boot camp" terminu karyboje yra vadinamas kario parengimas prieš pat jį išleidžiant į kautynių lauką, t. y. maksimaliai pasunkintomis ir artimomis mūšiui sąlygomis. Su kuo gi mes „susikausime" jūsų „aero strong & boot camp" užsiėmime ir kuo ši programa ypatinga, kuo išskirtinė? Ar nebus per sunku atėjusiems, galbūt reguliariai nesportuojantiems žmonėms?" Trenerio atsakymas į tai buvo lakoniškas ir išties padrąsinantis: „Ši treniruočių programa yra pritaikyta skirtingo pajėgumo dalyviams, o jos universalumas yra grįstas tuo, kad kiekvienas gali pasirinkti pagal savo lygį lengvesnį ar sunkesnį variantą. Programa sujungia kasdienius, nesudėtingus judesius į visumą, kuri jau sukuria tam tikras, gal kiek neįprastas suaugusiam apkrovas. Na, kad ir pavyzdžiui – ropojimas. Vaikams, kaip įprasta, šis elementas sekasi geriau", – juokėsi pašnekovas.

Kitas būsimos šventės „kaltininkas" Augustinas Kazlauskas, profesionalus šokėjas, pasirodęs scenoje su pasaulinio lygio muzikos žvaigždėmis, pateiks dalyviams savo sukurtas choreografines kompozicijas ir sukurs nepamirštamą judesio šou! Augustiną pakalbinome ilgiau. Iš pradžių paklausėme: „Augustinai, ar vyrai noriai dalyvauja jūsų „Latino dance" ? Ar tai nėra vien tik merginų užsiėmimas?" Į tai treneris su entuziazmu dėstė: „Latino dance" užsiėmimas nėra orientuotas į konkrečią lytį, tačiau Lietuvoje labiau paplitusi tendencija, kad šį užsiėmimą renkasi dailiosios lyties atstovės, tačiau paraginčiau ne tik jas, bet ir vyrus – nebijai iššūkių, dievini šokį, o kartu nori sudeginti ir nereikalingus kilogramus, ateik į „Latino dance" treniruotes!" „O kaip manai, kodėl Lotynų ritmai ir judesiai yra tokie populiarūs ir visada „ant bangos?" – nenurimome mes. Šis klausimas nušvietė Augustino veidą nuoširdžia šypsena: „Sunku būtų rasti žmogų, kuris galėtų atsispirti Lotynų muzikos ritmams. To priežastis visai paprasta – uždeganti muzika, gera nuotaika ir nesudėtingos choreografijų kombinacijos nepalieka abejingų. Net ir niekada nešokęs, nesportavęs žmogus visai nesudėtingai prisitaiko prie treniruotės formato. Užsiėmimas visiškai nepanašus į įprastas treniruotės sporto salėje, tai tiesiog uždegantis vakarėlis bendraminčių kompanijoje!" – temperamentingai užbaigė jaunas vyras. „Tai vis tik kokią naudą kūnui suteikia šokio užsiėmimai?" – paprašėme Augustino apibendrinti. „Šokio užsiėmimai naudą suteikia ne tik kūnui, bet ir sielai. Reguliariai lankant šiuos užsiėmimus galima pastebėti, kaip visiškai be vargo atsikratysite nereikalingų kilogramų, padailinsite kūno linijas. Vieno užsiėmimo metu lengvai sudeginsite net iki 1000 kcal! Be to, šokantys žmonės yra laimingesni, nes treniruočių metu išsiskiria laimės hormonai – endorfinai, jie padeda jaustis žvalesniems ir energingesniems. Pasimatysime sporto salėje!" – pamojo ranka atsisveikindamas dailiai sudėtas vaikinas.

Po energingo judėjimo ir dinaminio raumenų darbo persikelsime ant kilimėlių, kur pusė valandos bus skiriama „Total Press" raumenų tonavimo pratimams atlikti.

Paskutinėje šventės dalyje pasimokysime kvėpavimo pratimų bei sąmoningo atsipalaidavimo siekiant išvengti nuolatinio mūsų gyvenimo palydovo streso sukeliamų pasekmių. „Šaulės" sporto ir sveikatingumo klubo vadovė Gitana Vitkauskienė praves ,,Relaxation&Meditation" – tai sveikatinimo sesija, mokanti suteikti sau vidinę ramybę, pakilią nuotaiką bei skelbianti, kad laimės užteks visiems. Trenerė užtikrino, kad tokia mini meditacija ji užbaigianti kiekvieną savo vedamą treniruotę ir kad ją klubo narės vadina „pačia laukiamiausia ir geriausia dienos dalimi". Nutarėme pasiteirauti detaliau ir labiau asmeniškai: „Gitana, o jūs pati dažnai medituojate? Kodėl kvėpavimo pratimai, meditacija, atsipalaidavimo technikos yra taip svarbu sportuojantiems žmonėms?" Gitana nedelsė atsakyti: „Stabtelėti, išgirsti savo kvėpavimą, pripildyti save praturtinančiais ir palaikančiais saviįsiteiginiais ir būtinai ištarti ačiū, ačiū, ačiū – tai ritualas, kurį atlieku kasdien ryte ir vakare, kai nesiseka ar esu prastos nuotaikos. Mano mylimiausios meditacijos yra „Aš esu", „Dėkingumo magija", „Aš visiems linkiu laimės". Susikūrusi saugų vidinį pasaulį, jaučiuosi atspari išorės dirgikliams ir atrandu jėgų veikti, svajoti, tikėti. „Šaulė" ir visa kita yra mano vidinio darbo vaisius. Todėl meditacijas, pokalbius su savimi rekomenduoju ne tik klubo narėms, sportuojantiems žmonėms, bet ir kiekvienam, siekiančiam pokyčių ir asmeninio tobulėjimo."

Ir kas iš to?

Masiniai aerobikos, fizinės parengties (fitneso), šokio ir jogos renginiai visame pasaulyje, ypač Europoje, išgyvena pakilimą. Jau ne tik didmiesčių, bet ir mažesnių regioninių centrų būtinas atributas tampa nedideli, bet modernūs ir jaukūs sporto bei sveikatingumo klubai, o jų rengiamos šventės sutraukia minias entuziastų. Ir nebūtina turėti Rembo raumenis ar kapų plėšikės Laros Kroft gimnastinius sugebėjimus, kad ryžtumeis į juos užsukti. Svarbiausia yra noras, troškimas keistis, siekti sveikesnio, kokybiškesnio gyvenimo palaikant savo kūno sportinę formą visiems prieinamomis priemonėmis. „Programa, kurią pristatysime, yra paremta principu: paprasta, bet genialu!" – drąsindama ir kviesdama visus miestiečius apsilankyti „Šaulės" rengiamoje treniruočių dienoje klubo 18-ojo gimtadienio proga sako p. Gitana Vitkauskienė.

Nėra jokių abejonių, kad tokios sporto ir sveikatingumo šventės alytiškiams reikalingos kaip ir šiemet labai išsiilgtas pavasaris, taip pat kartu verta pažymėti, kad jos svariai prisideda ir prie Alytaus, kaip modernaus Vakarų Europos gyvenimo standartus atitinkančio miesto, įvaizdžio kūrimo.

Dalyvių laukia nominacijos, dovanos ir pažymėjimai

Renginio metu bus išrinktos ir firminiais „Šaulės" prizais apdovanotos penkios labiausiai pasižymėjusios nominantės, konkurso „Lieknėk – laimėk!" nugalėtojos, kiekvienas dalyvis gaus pažymėjimą su išvardintomis treniruotėmis ir trenerių parašais.

Šeštadienio susitikimas taps dar įsimintinesnis, nes bus galimybė dalyvauti viktorinose ir laimėti dovanas, kurias įsteigė „Mary Kay" konsultantė Jolita Cegeliene, kirpykla „Aušrinė", blakstienų laminavimas – „AgneZa", grožio salonas „Lina", aprangos prekės „Neli", gėlių studija „Florentina", „Filmuoju jums", Sportsman", „Tarzanija" ir automobilių nanoplovykla „Karvainas".

Tarptautinė sveikos gyvensenos kompanija „Coral-club", viena pirmųjų pasaulyje pradėjusi visapusiškai gilintis į vandens kokybinę sudėtį ir jos gerinimą bei visam pasauliui pasiūliusi produktą „Coral-Mine", renginio metu vykdys projektą „Pradėk nuo vandens". Jo metu kiekvieną „Šaulės" treniruočių dienos dalyvį vaišins šarminio, mineralizuoto ir gyvo vandens stikline.

Sportas – gera savijauta ir tvirtesnis kūnas! Sportas – tai sveikas įprotis, galintis pakeisti tavo gyvenimą! Sportas – šypsena bei dzūkiškai gera nuotaika! Jei iki šiol neišbandei, šis renginys – Tau!

Prisijunk kovo 24 d. 11 val. Alytaus jaunimo centre (Tvirtovės g. 3) prie mūsų!

Renginys dalinai finansuojamas Alytaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis

„Šaulės" treniruočių diena 2018 dalinai finansuojama Alytaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis, klubui dalyvaujant projektinėje iniciatyvoje „Tau, Alytau" (kūno kultūros ir sporto sritis, prioritetas Nr. 1 – kūno kultūros ir sporto paslaugų sukūrimas, įtraukiant miesto bendruomenę).

Renginį organizuoti ir vesti padeda laisvosios mokytojos Rūta Karkauskaitė ir Loreta Spitrytė. Šių mokytojų parodomąsias programas ir treniruotes atliekančios moksleivės šoka ir sportuoja dalyvaudamos neformalaus vaikų švietimo (NVŠ) programose, kurias finansuoja Alytaus miesto savivaldybė – tai šokio aerobika ir kūno rengyba, kūno rengyba treniruoklių salėje, funkcinės treniruotės treniruoklių salėje, Aerobinė gimnastika, „Tapk krepšinio šokėja", linijiniai šokiai, aerobika.

Albertas Dusevičius, „Rami Joga", sporto ir sveikatingumo klubas „Šaulė"

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą