Alytaus kanupolininkai iškovojo du bronzos medalių komplektus

Alytuje vyko atviro Alytaus miesto kanupolo čempionato I turo varžybos. Varžybose dalyvavo sportininkai iš Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos. Varžybos vyko dvejose grupėse – I divizija (vyrai) ir II divizija (jauniai U-17 ir moterys).

Jaunių U-17 ir moterų grupėje dalyvavo 6 komandos. Sėkmingai žaidė Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) jaunieji baidarininkai. ASRC pirmoji komanda demonstravo neblogą žaidimą ir pateko į pusfinalį. Pusfinalio rungtynėse susitiko su Varšuvos jaunių komanda. Deja, alytiškiai patyrė pralaimėjimą 8:2. Dėl trečiosios vietos ASRC pirmoji komanda žaidė su bendraamžiais iš Trakų. Alytiškiai labai gerai sužaidė ir iškovojo pergalę bei laimėjo bronzos medalius. Pirmąją vietą iškovojo Lenkijos sportininkai, o antroji vieta atiteko Varšuvos moterų komandai. Alytaus komandoje žaidė Dalija Lipska, Arminas Januša, Matas Mirzichian, Harminas Dzenkauskas, Mantas Januša, Marius Kiškiūnas, Osvaldas Abukevičius ir Antonijus Didžiulevičius, komandos treneris Kęstutis Dambrauskas. Geriausiu Alytaus komandos žaidėju tapo Arminas Januša. Ne taip sėkmingai sekėsi ASRC antrajai komandai. Šioje komandoje žaidėjai buvo jaunesni už varžovus. Jiems buvo gera pamoka sukaupti patirtį ateityje. Jaunieji alytiškiai užėmė šeštąją vietą. Penktąją vietą iškovojo Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos auklėtiniai. Kovoje dėl penktosios vietos jie nugalėjo ASRC antrąją komandą ir džiaugėsi pergale. Tai pirmieji jų laimėjimai.

Vyrų grupėje žaidė 9 komandos. Brandų ir gražų žaidimą demonstravo Alytaus „Alytus" kanupolininkai. Pirmąją dieną alytiškiai iškovojo keturias pergales ir pateko į pusfinalį. Antrąją dieną alytiškiai pusfinalio rungtynėse susitiko su Novgorodo „Forsaž" komanda. Pagrindinis rungtynių laikas neišaiškino nugalėtojo – baigėsi lygiosiomis 4:4. Per skirtą pratęsimą sėkmė lydėjo Rusijos sportininkus, jie pirmieji pelnė įvartį ir iškovojo pergalę. „Alytus" patyrė skaudų pralaimėjimą 4:5.

Kovoje dėl bronzos medalių alytiškiai žaidė su kita Rusijos komanda „9val" iš Sankt Peterburgo. Alytaus sportininkai susikaupę pradėjo rungtynes, iškovojo gražią pergalę 5:3 ir pelnė I turo bronzos medalius. Finale žaidė Rusijos rinktinė ir „Forsaž" iš Novgorodo. Po įtemptos kovos pergalę iškovojo Rusijos rinktinė. Jie tapo pirmojo turo nugalėtojais, antri liko Novgorodo komanda. Alytaus komandoje žaidė Karolis Latauskas, Tomas Mikna, Eimantas Staniulis, Vilius Rasimavičius, Augustas Platūkis, Vytenis Licus ir Šarūnas Mickevičius. Geriausiu Alytaus komandos žaidėju tapo Augustas Platūkis. Kita miesto komanda žaidė ne taip sėkmingai. Jie užėmė devintąją vietą. Komandoje žaidė daug jaunų žaidėjų, tad jiems dar sunku kovoti stipriausioje grupėje. Tačiau įgyta patirtis žaidėjams pravers, nes jų pastangos bei noras laimėti nuteikia optimistiškai. Kitas Alytaus čempionato turas vyks liepos mėnesį prie Dailidės ežerėlio.

Norime padėkoti varžybų rėmėjams: Alytaus miesto savivaldybei, Lietuvos ir Vengrijos UAB „Braca sport", Lenkijos kompanijai „Tedi sport" ir informaciniams rėmėjams: „Alytaus gidas", „Alytaus laikas", „Alytaus naujienos", Sportas.info, Alytusplius, žinių portalas „Respublika", radijui FM99, Dzūkijos TV.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą