VMI „dviratininkai“ lankysis Druskininkuose

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad šį penktadienį, rugpjūčio 3 d., Druskininkuose į gatves dviračius išmins VMI darbuotojai, nusiteikę dalintis patarimais  veiklos registravimo ir mokesčių klausimais. Tokios konsultacijos vasaromis įprastos  pajūrio kurortuose, o šį sezoną jų sulauks ir Druskininkai. Kurortuose mokesčių inspektoriai turės ir kitų užduočių – padės poilsiautojams bei kurorto gyventojams registruoti gautus kasos kvitus VMI kvitų žaidime. Konsultacijos nuo 12 val. bus teikiamos ir Vilniaus g. 2 pastatytoje VMI palapinėje.

Ar gavote kasos kvitą ir reikėtų pagalbos jį registruojant? Kodėl kvitų žaidime gali dalyvauti tik fiskalinis kvitas ir kas išduoda, kad kvitas – negalutinis? Kodėl verta principingai reaguoti sulaukus klausimo, ar jums reikalingas kvitas, arba prašymo geriau atsiskaityti grynais? Ar žinote, jog dalyvaudami kvitų žaidime prisidedate prie „šešėlio“ mažinimo? Tokiai diskusijai Druskininkuose kvies Mokesčių inspekcija.

 VMI dėkoja gyventojams, kad vis aktyviau įsitraukia į Kvitų žaidimą, o fiksuodami vietas, kuriose negauna kasos kvitų, neretai padeda atskleisti ir mokestinius pažeidimus. Šiemet apie galimai neapskaitomas pajamas sulaukta 37 proc. daugiau pranešimų. Atskirais atvejais skambutis VMI pasitikėjimo telefonu 1882 tampa pretekstu išsamesnei įmonės veiklos analizei bei sprendimui dėl kontrolės veiksmų.

VMI primena, kad apie pastebėtus mokestinius pažeidimus pranešti galima Mokesčių informacijos centro pasitikėjimo telefonu 1882, naudojantis programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, užpildžius anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankius mokesčių inspekcijoje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą