Lazdijuose vyko aisštoko Europos čempionų lygos varžybos


Rugpjūčio 18 d. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje vyko neeilinis renginys. Į gimnazijos salę susirinko puikiai nusiteikę bavariško akmenslydžio – aisštoko- entuziastai. Čia vyko vienas iš čempionų lygos etapų, kuriame dalyvavo ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos komanda. Varžybų dalyvius sveikino Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka.
Direktorius G. Salatka džiaugėsi, jog aisštokas prigijo Lazdijuose ir garsina ne tik šį kraštą, bet ir Visą Lietuvą, juk Lazdijų gimnazijos komandos dėka, žiemą vyks Europos aisštoko čempionatas. Rungtynių dalyviams linkėjo sėkmės, azarto, gerų akimirkų ir, žinoma, pergalių.
Varžybose taip pat svečiavosi Europos bavariškojo akmenslydžio vadovas Udo Raichenecker, teisėjavo Andžej Korbal iš Lenkijos. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje vykstančiose B grupės varžybose kovojo 2 komandos iš Vokietijos bei Italijos, Šveicarijos ir Lietuvos komandos. Varžybas 2:8 rezultatu laimėjo komanda iš Italijos.
Šį kartą Lazdijų komandai nepasisekė taip kaip tikėtasi, tačiau reikia pabrėžti, kad šiame turnyre dalyvauja brandžios, pačios stipriausios aisštoko komandos. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazistų komanda gyvuoja dar gana trumpą laiką – apie 3 metus. Per šį laikotarpį komandos, vadovaujant treneriui Žilvinui Edukaičiui, pasiekti rezultatai yra įspūdingi. Europos jaunių aisštoko čempionate Šveicarijoje, vykusiame 2017 metų vasario mėnesį, užėmė 6 komandinę vietą iš 12 valstybių. Europos suaugusių aisštoko čempionate Čekijoje 2017 metais kovo mėnesį užėmė 3 komandinę vietą B grupėje iš 10 dalyvavusių valstybių. Tarptautiniame aisštoko turnyre Lenkijoje 2017 m. balandžio mėnesį užėmė pirmąją komandinę vietą iš 15 komandų.
Savo jėgas Lazdijų aisštoko komanda turės galimybę išbandyti rugpjūčio 25 d. Vokietijoje, o rugsėjo 1 d. – gimtuosiuose Lazdijuose, M. Gustaičio gimnazijos salėje.


Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą