Lankininkai Alytaus miestą atstovavo Utenoje vykusiose varžybose

Šį savaitgalį Utenoje įvyko paskutinės vasaros sezono lankininkų varžybos Lietuvoje – V. Černiausko atminimo taurė. Kaip visuomet galimybės dalyvauti gerose varžybose nepraleidžia ir alytiškiai „Žaliojo lanko" atstovai.
Lankininkus matyt kažkas traukia prie aviacijos, nes Utenoje, kaip ir dažniausiai Alytuje šios varžybos vyko aerodrome ir šį kartą aviatoriai nenorėjo palikti lankininkų ramybėje ir įvairi aviacinė technika kilo ir leidosi viena po kitos. Ir vis dėl to tai nei kiek nesutrukdė lankininkams parodyti geriausių rezultatų. Bendras varžybų rezultatų lygis lyginant su visu praėjusiu sezonu buvo gana aukštas.
Iš alytiškių varžybos geriausiai pasisekė dviems jaunosioms ASRC-Žaliasis lankas atstovėms – Gabijai Sergejevaitei ir Emai Nickutei, kurioms abiems pagaliau pavyko pralaužti jas persekiojusį „antrosios vietos sindromą".
Ema nuo pat pirmųjų savo varžybų net 3 iš 4 kartų pateko į varžybų finalą, tačiau finale turėjo pripažinti varžovų pranašumą ir tenkintis antrąja vietą. Dar tik kiek daugiau nei metus šaudanti Ema šį kartą varžybas pradėjo gana silpnai, tačiau su kiekvienu šūviu jos šaudymas vis gerėjo, o tai jos trenerių teigimu yra labai geras, labai lankininkams naudingas psichologinis bruožas. Butent tokio gerėjimo vedina Ema ir vėl pateko į varžybų finalą, kur jai teko susirungti su kita jauna sportininke iš Vilniaus LSK klubo – Agne Kuznecova. Kova vyko labai įtemptai ir nugalėtoja nebuvo aiški iki pat papildomo šūvio, kuris yra šaunamas esant lygiam rezultatui. Abi lankininkės iššovė labai gražius šūvius, bet šį kart Emos strėlė įsmigo arčiau centro ir pagaliau ji gali džiaugtis pelnytai laimėtu finalu, aukso medaliu ir taure. Paklaustas apie tokią auklėtinės pergalę, klubo vadovas Ugnius Timinskas atsake „Šiandienos Emos pasirodymas parodė, kad ji turi visus bruožus reikalingus patiems aukščiausiems rezultatams siekti. Jos užsidegimo treniruotėms ir disciplinos treniruotėse galėtų pavydėti daugelis. Jeigu taip tęsis ir toliau manau, kad per artimiausius kelerius metus pamatysime šią merginą Europos bei Pasaulio čempionatų, o kas ten žino, gal ir Olimpinėje, rinktinėse.
Kita ASRC-Žaliasis lankas auklėtinė Gabija Sergejevaitė varžybas pradėjo savo tempu, sušaudama galbūt ne geriausią bet vieną geresnių savo asmeninių kvalifikacijos rezultatų. To užteko kad kvalifikacijoje ji būtų pirmoje vietoje, o jos šaudymui tik pagerėjus atkrentamosiose varžybose, Gabija nesunkiai rezultatu 7:3 laimėjusi varžybų finalą taip pat pagaliau gali džiaugtis iškovojusi pirmosios vietos taurę. Gabija taip pat iškovojo ir antrosios vietos medalį komandinėse varžybose, kur olimpinių lankų jaunių merginų komanda finale turėjo pripažinti jaunių vaikinų komandos pranašumą.
Taip pat neblogai šios varžybose sekėsi ir klubo trenerei Ingai Timinskienei iškovojusiai antrąją vietą olimpinių lankų moterų grupėje, Motiejui Glaveckui iškovojusiam antrąją vietą paprastųjų lankų komandinėse varžybose bei Algimantui Vileikiui iškovojusiam trečiąją vietą paprastųjų lankų komandinėse varžybose.
Po šių varžybų dauguma lankininkų jau kelsis į šaudymą salėje – ruošis žiemos sezonui ir šaudymui iš 18 metrų. Ne išimtis ir alytiškiai, kurie jau nuo spalio 1 dienos keliasi į patalpas. „Laiko iki varžybų dar šiek tiek yra ir jis bus išnaudotas lankų derinimui bei treniruotėms patyrusiems lankininkams, naujų lankininkų paieškoms bei pasiruošimui jau netrukus Alytuje vyksiančių „Best Indoor" varžybų organizavimui" – sakė Ugnius Timinskas.

VšĮ „Žaliasis lankas" informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą