Nuotraukos autorius: Agneta Mikelionytė

Alytaus „Sintek - Dzūkijos“ krepšininkai patiesė „Šiaulius“

Šeštadienio vakarą Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ krepšininkai su griausmu grįžo į savąją areną. Pirmą kartą nuo spalio 12-osios Alytuje žaidę Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai sužaidė puikias rungtynes ir 87:61 sutriuškino „Šiaulių“ ekipą.

Tai buvo pirmoji alytiškių pergalė lygoje po penkių nesėkmių serijos.

Verta paminėti, jog dėl Alytuje siautusio gaisro Dzūkijos ekipa savo arenoje negalėjo žaisti net dviejų suplanuotų rungtynių – vietinėse pirmenybėse teko nukelti dvikovą su Utenos „Juventus“, o Karaliaus Mindaugo taurės pirmojo etapo akistata su Tauragės krepšinio klubu buvo perkelta į Druskininkus.

Panašu, kad savo arenos lankų alytiškiai nepamiršo ir jau nuo pat pirmųjų dvikovos minučių pradėjo siųsti į svečių krepšį vieną metimą po kito.

Tuo tarpu šiauliečiai neleistinai ir grubiai klydo, taip suteikdami šeimininkams galimybes bėgti į greitas atakas. Dzūkai tą sėkmingai darė ir jau po pirmojo kėlinio, vedami iš kariškių žaidynių sugrįžusio Martyno Sušinško, pirmavo 27:18.

Persvarą šeimininkai galutinai įtvirtino antrajame kėlinyje – ir toliau mielai naudojęsi šiauliečių klaidomis jie dominavo puolime ir, laimėję antrą ketvirtį 27:14, į pertrauką išėjo turėdami daugiau nei solidų pranašumą (54:32).

Po pertraukos Antano Sireikos auklėtiniai kelis kartus buvo sumažinę atsilikimą, tačiau dvikovos pabaigoje alytiškiai dar kartą nutolo ir iškovojo didžiausią savo sezono pergalę – 87:61.

Ryškiai puolime blizgėjo rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidęs M. Sušinskas, kurio sąskaitoje – 19 taškų ir 25 naudingumo balai, jam puikiai talkino 21 tašką pridėjęs Adrian Bowie bei 12 surinkęs Chauncey Collins.

„Šiauliams“ daugiausiai 10 taškų pelnę Antanas Udras  bei 9 surinkęs  Kevinas Hardy.

Kitas namų rungtynes alytiškiai žais lapkričio 10 dieną 17 valandą prieš šalies čempioną – Kauno „Žalgirį“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą