Nuotraukos autorius: Agneta Mikelionytė

Du kėlinius „Žalgiriui“ į atlapus kibę alytiškiai rungtynių pabaigoje nusileido šalies čempionui

Sekmadienio vakarą Alytaus arenoje sužaistos Lietuvos krepšinio lygos rungtynės, kuriose Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ krepšininkai metė iššūkį daugkartiniam šalies čempionui – Kauno „Žalgiriui“.

Žalgiris“ rungtynes pradėjo septyniais taškais paeiliui, tačiau Artūro Jomanto ir Mindaugo Sušinsko tritaškiai neleido svečiams pabėgti – 9:9. Adriano Bowie tritaškis kėlinio pabaigoje dar ir persvėrė rezultatą  alytiškių naudai - 18:17.

Antrajame kėlinyje geriau jau startavo šeimininkai, vienu metu atitrūkę  aštuonių taškų pranašumu (31:23). Vis dėlto po krepšiais gerai besitvarkę žalgiriečiai puolimo gijas patikėjo Rokui Jokubaičiui ir Martinui Gebenui, kurie padėjo rezultatą išlyginti – 33:33. Rezultatą tritaškiu su antrojo kėlinio sirena persvėrė Artūras Milaknis – 40:39.

Žalgiriečiai po ilgosios pertraukos grįžo labiau susitelkę. Į aikštę pirmą kartą išėjo Zachas LeDay‘us ir Thomasas Walkupas, o žaidimas jau buvo visiškai kitoks – svečiai per tris pirmąsias kėlinio minutes pelnė 13 taškų, atitrūko nuo dzūkų ir po trečiojo ketvirčio jau pirmavo 68:51.

„Žalgiriui“ susikrovus pranašumą, į aikštę vėl grįžo rungtynes pradėję žaidėjai, kurie skirtumą tik didino. Karolio Lukošiūno tritaškis ir M.Gebeno dėjimas leido kauniečiams atitrūkti 22 taškų skirtumu (84:62), o „Sintek-Dzūkija“ jau nieko nepakeitė – 91:65.

Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ gretose rezultatyviausiai žaidė Loganas McLane‘as  pelnęs 12, Paulius Danisevičius surinko 11 bei  Artūras Jomantas įmetė 9 taškus.

Nugalėtojų ekipoje išsiskyrė Jockas Landale‘as ir Martinas Gebenas atitinkamai pelnę 14 ir 12 taškų.

 

Kitas namų rungtynes alytiškiai žais lapkričio 12 dieną 18:30 kuomet Karaliaus Mindaugo taurės atsakomame mače priims Kėdainių „Nevežį“. Priminsime, kad prieš savaitę vykusiose rungtynėse alytiškiai įgijo 4 taškų pranašumą.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą