Nuotraukos autorius: D. Minsevičius

Alytuje – aukščiausius standartus atitinkančios tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos


Jau šį savaitgalį Alytuje vyks vienos didžiausių Lietuvoje šaudymo iš lanko varžybų „Best Indoor“. Beveik 100 dalyvių iš keturių valstybių stos į kovą ilgųjų, paprastųjų, skriemulinių ir olimpinių lankų grupėse.
Šiais metais į varžybas užsiregistravo dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos. Šis turnyras yra įtrauktas į Pasaulio lankininkų federacijos („World Archery“) kalendorių.
Vienas iš varžybų organizatorių, „Žaliojo lanko“ klubo vadovas Ugnius Timinskas pasidžiaugė, kad sparčiai auga olimpiniais lankais šaudančių sportininkų skaičius.
„Šiemet itin populiarūs olimpiniai lankai. Daugiau nei pusė dalyvių šaudys jais. Tiek dar nėra buvę jokiose varžybose Lietuvoje. Nemažai dalyvių užsiregistravo ilgųjų lankų grupėje, kas yra gana reta uždarose patalpose. Kitos grupės šiemet yra kiek sumažėjusios“, - kalbėjo U. Timinskas.
Sėkmės ir teigiamų atsiliepimų kasmet susilaukiantis turnyras rengiamas jau septintus metus iš eilės, tačiau organizatoriai kiekvieną sykį stengiasi įnešti naujovių.
„Kadangi šias varžybas rengiame nebe pirmą kartą, tai dauguma dalykų, kurie pradžioje atrodė sudėtingi, dabar tapo gana paprasti, tačiau mes nenorime užstrigti vienoje vietoje ir visą laiką susirandame kažką naujo, ką norime patobulinti. Tas sudaro kažkiek ir problemų. Kiekvienais metais, važinėdami po įvairias pasaulio varžybas, stengiamės žiūrėti, kas ir kaip yra daroma bei tai pritaikyti pas save. Pirmais metais viską darėme patys. Vėliau atsirado profesionalūs fotografai, dar vėliau – tiesioginiai rezultatai internete, po to – ir profesionalus filmavimas su tiesiogine transliacija. Panašiai ir su daugeliu kitų veiklų“, - pasakojo U. Timinskas.
Sekmadienį 12 val. žiūrovų laukia dar viena staigmena – vyks japoniško šaudymo iš lanko (kyudo) pasirodymas.
„Finalo formatą padarėme tokį pat, koks yra aukščiausio lygio tarptautinėse varžybose, turėsime naujutėlius šaudymo stendus ir daug įdomybių, o tradicijų ir Rytų kultūros mėgėjus turėtų sudominti kyudo pasirodymas“, - pridūrė U. Timinskas.
Kaip ir kasmet, varžybų nugalėtojų laukia unikalūs prizai, gaminami specialiai šioms varžyboms.
„Kviečiams apsilankyti žiūrovus šiame renginyje, kadangi šaudymo iš lanko sportas nėra kasdien matomas, o jis yra labai įdomus ir daug kam sukelia nostalgiją. Čia bus galima pažiūrėti, kaip viskas atrodo aukščiausiame lygyje“, - pridūrė „Žaliojo lanko“ vadovas.
„Best Indoor“ varžybos vyks Alytaus miesto stadiono salėje (Birutės g. 5).
Šeštadienį 9.30 val. vyks atidarymo ceremonija, o nuo 10.30 val. iki 18 val. vyks kovos visose lankų grupėse. Sekmadienį nuo 9 iki 12 val. vyks atkrintamosios kovos, o nuo 12 iki 15 val. - finalai. Apdovanojimų ceremonija numatoma 15 val.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą