Nuotraukos autorius: Agneta Mikelionytė

17 taškų pranašumą išvaisčiusi Alytaus „Sintek-Dzūkija“ liko be pergalės

Šeštadienio vakarą Alytaus arenoje sužaistas Lietuvos krepšinio lygos susitikimas. Jame susitiko šeimininkai Alytaus „Sintek-Dzūkija“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ ekipos. Dar pirmajame kėlinyje 17 taškų pranašumą įgiję alytiškiai jo išsaugoti nesugebėjo ir patyrė pralaimėjimą.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes, dzūkai savo kraityje turėjo 19 taškų, o „Lietkabelis“ – 4. Per likusią ketvirčio atkarpą panevėžiečiai surinko 5 taškus, tuo metu Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai pridėjo 2 ir pirmavo 21:9.

Antrajame ketvirtyje alytiškiai į varžovų krepšį įmetė vos 4 kartus, panevėžiečiai pelnė 12 ir į rūbinę išėjo ženkliai priartėję prie šeimininkų – 21:25.

Nuo pat pirmos minutės mače atsilikinėję panevėžiečiai trečiojo kėlinio viduryje įjungė aukštesnę pavarą ir po Tomo Lekūno dviejų taškų su pražanga ir Gabrieliaus Maldūno dvitaškio pirmą kartą išsiveržė į priekį (37:36).

Rezultatyviausiam dzūkų krepšininkui Chauncey Collinsui ketvirtajame kėlinyje įsmeigus tritaškį, rezultatas buvo lygus – 51:51. Per likusias penkias minutės „Sintek-Dzūkijos“ žaidėjai sukrapštė vos 3 taškus, visi jie buvo pelnyti baudų metimais.

Prieš prasidedant priešpaskutinei rungtynių minutei, Collinsas netaikliai atakavo krepšį, Tomas Dimša kitoje aikštės pusėje smeigė tritaškį, taip ne tik nutraukdamas penkių netaiklių tritaškių seriją rungtynėse, bet ir padėdamas tašką jose – 54:61.

„Sintek-Dzūkija“: Chauncey Collinsas 22 (7/16 metimai), Adrianas Bowie 12, Egidijus Dimša ir Artūras Jomantas (3/11 metimai, 7 atk. kam.) – po 8.

„Lietkabelis“: Željko Šakičius 14 (5/14 metimai), Tomas Lekūnas 13, Tomas Dimša ir Margiris Normantas – po 9.

Tą vakarą ant  parketo nepasirodė „Sintek-Dzūkijos“ puolėjas Loganas McLane, kadangi amerikietis abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su klubu ir persikėlė į Suomijos Lahčio „Lahti Basketball“ ekipą.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą