Nuotraukos autorius: © LKL / BNS nuotr.

Be Artūro Jomanto žaidusi Alytaus „Sintek–Dzūkija“ nesugebėjo rimčiau pasipriešinti „Juventus“ klubui

Kaip lygūs su lygiais kovęsi alytiškiai tik paskutinėmis akimirkomis nusileido daugkartiniam čempionui.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) sekmadienį įvyko vienintelės rungtynės – Utenos „Juventus“ (13/8) namie 84:71 (23:11, 18:19, 20:15, 21:26) nugalėjo Alytaus „Sintek–Dzūkiją“ (6/14).

Mačo pradžioje dzūkai laikėsi Gabe‘o DeVoe tritaškiais, tačiau varžovų legionierius sukaustę „Juventus“ truktelėjo į priekį. Paskutiniuosius kėlinio taškus pelnė Norbertas Giga, padidindamas šeimininkų pranašumą iki 23:11.

Alytaus klubas neleido varžovams bėgti tolyn, tačiau nesugebėjo ir tirpdyti skirtumo. Kėlinio viduryje netikėtais tritaškiais apsikeitė Norbertas Giga ir Egidijus Dimša, „Sintek-Dzūkija“ paskutinę savo ataką baigė Pauliaus Danisevičiaus klaida, o Ignas Vaitkus su sirena prametė iš toli, bet „Juventus“ liko priekyje – 41:30.

„Juventus“ nepasinaudojo keliomis progomis pabėgti nuo varžovų, tačiau svečių gretose pagaliau užsikūrė du tritaškius paeiliui pataikęs Chauncey Collinsas – 45:52. Uteniškiai į tai atsakė N.Gigos ir Shannono Scotto inicijuotu spurtu, kuris leido atitrūkti 61:45.

Ketvirtajame kėlinyje dzūkai taip ir nesurengė reikalingo spurto. Priešingai – „Juventus“ padidino skirtumą iki 19 taškų (77:58) ir problemų mačo pabaigoje neturėjo – 84:71.

Alytaus klubą į priekį tradiciškai traukė amerikiečiai gynėjai: rezultatyviausias lygos krepšininkas Chauncey Collinsas surinko 24 taškus, Gabe‘as DeVoe pridėjo  17.

„Juventus“ komandoje rezultatyvumu išsiskyrė  Norbergas Giga įmetęs 17 ir Bryantas Crawfordas surinkęs 16 taškų.

Kitas rungtynes alytiškiai žais namuose, kuomet vasario 8-ąją dieną 19 valandą priims Panevėžio „Lietkabelį“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą