Senjorų stovykloje – geros emocijos ir puikus laikas drauge

Trys dešimtys Alytaus miesto senjorų turiningai leidžia laiką Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Alytaus skyriaus organizuojamoje senjorų stovykloje „Mano puikioji vasara“. Šiandien „Carpe diem“ restorano lauko terasoje arbatą gurkšnojančius ir desertus ragaujančius senjorus aplankė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Susitikimo metu senjorai su miesto vadovu dalijosi stovyklos įspūdžiais, džiaugėsi jų laukiančia išvyka į Palangą, domėjosi Alytaus miesto aktualijomis.

Anot Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Alytaus skyriaus sekretorės Aldonos Turauskytės, visą mėnesį truksiančios  stovyklos tikslas – karantino metu izoliaciją patyrusiems senyvo amžiaus žmonėms suteikti kuo daugiau gerų emocijų. 

„Šios stovyklos metu stengiamės senjorams padovanoti kuo daugiau gerų emocijų ir sudaryti sąlygas kuo daugiau bendrauti. Norime tarsi padaryti atvirkštinį efektą – kad žmonės, prisimindami šiuos metus nesakytų, kad jie buvo blogi, o atvirkščiai – jog kaip tik jie buvo geri, juk po karantino senjorai buvo stovykloje, susipažino su naujais žmonėmis, keliavo, susitiko su miesto meru ir panašiai“, – apie stovyklą pasakoja A. Turauskytė.

Stovyklos metu senjorams buvo surengta ekskursija po Alytaus miestą, o artimiausiu metu garbaus amžiaus alytiškių laukia apsilankymas kino teatre „Dainava“. Senjorai taip pat dalyvaus individualiose psichologo konsultacijose ir kartu su Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistais sportuos Alytaus miesto stadione. 

„Stovyklos dalyviai vyks  ir į  Palangą. Norime, kad senjorai pajustų kurorto šurmulį. Praeisime J. Basanavičiaus gatve, prie jūros stebėsime saulėlydį, eisime pietauti į keturių žvaigždučių viešbučio restoraną“, – apie planuojamą kelionę į Palangą pasakoja Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Alytaus skyriaus sekretorė. Ji džiaugiasi, kad išskirtinei senjorų vakarienei Palangoje pavyko rasti rėmėjų, kurie mielai sutiko tokiu būdu pradžiuginti garbaus amžiaus vienišus alytiškius. 

Tarp stovyklos dalyvių yra ir tokių, kurie per visą savo gyvenimą nėra matę jūros, tad kelionė į Palangą jiems taps džiugiu ir įsimintinu gyvenimo įvykiu.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą