Sprendimai dėl kompensavimo padėjo gerinti daugiau nei 45 tūkst. pacientų sveikatą

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) veikianti Vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija 2022 m. priėmė 13 galutinių sprendimų dėl vaistų ir medicinos pagalbos priemonių (MPP) įrašymo į kompensuojamų vaistų sąrašus. Šie ir kiti sprendimai, susiję su geresniu prieinamumu, prisidėjo prie daugiau nei 45 tūkst. pacientų sveikatos gerinimo.

Kaip teigia Komisijos pirmininkė Alina Sakalauskienė, nuolat atsiranda naujų vaistų įvairioms ligoms gydyti, todėl, siekiant kuo didesnės naudos pacientams, būtina peržiūrėti ir atnaujinti kompensuojamų vaistų sąrašus, į juos įvedant naujus vaistus, taip pat praplėsti jau kompensavimo sistemoje esančių vaistų ir MPP skyrimo sąlygas.

„Vaistų vertinimo procesai kurį laiką buvo sutrikę dėl žmogiškųjų ir administracinių resursų trūkumo, tačiau praėjusiais metais ne tik pavyko atstatyti vertinimo procesą, bet ir, subūrus kompetentingų ekspertų komandą Komisijos veiklai, priimti sprendimus dėl taip laukiamų vaistų ir MPP. Šių sprendimų naudą jau pajuto daugiau nei 45 tūkst. pacientų, kurie galėjo ir gali pasinaudoti kompensacijomis“, – sakė Komisijos pirmininkė.

Komisija, kurią sudaro SAM, Valstybinės ligonių kasos, universitetinių ligoninių, nevyriausybinių organizacijų, atstovaujančių pacientams ir šeimos gydytojams, mokslo ir studijų institucijų deleguoti atstovai, 2022 m. susirinko į 25 posėdžius, kurių metu buvo priimta 13 sprendimų dėl vaistų ir MPP įrašymo į kompensavimo sąrašus. Tarp vaistų – ir tokie, kurių itin laukė pacientai. Tai onkologinėms ligoms (pavyzdžiui, krūties, plaučių, prostatos vėžys, melanoma), išsėtinei sklerozei, 2-ojo tipo cukriniam diabetui ir kitoms ligoms gydyti skirti vaistai. Iš 13 priimtų sprendimų 3 vaistai į kompensavimo sąrašus įrašyti iš Rezervinio vaistų sąrašo. Per artimiausius penkerius metus šiems vaistams kompensuoti numatyta skirti apie 27 mln. eurų.

Be šių sprendimų, Komisija taip pat priėmė ir kitus, gerinančius vaistų ir MPP prieinamumą, siekiant geresnės lėtinių ligų kontrolės, skausmo valdymo, sunkių širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikos. Jiems įgyvendinti skirta apie 10 mln. eurų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo.

Komisija nagrinėja gautus prašymus, vertinimo protokolus, rekomendacijas ir priima sprendimus siūlyti įrašyti ar neįrašyti vaistinį preparatą ar MPP į kompensavimo sąrašus. Komisija taip pat siūlo nustatyti ir pakeisti vaistinių preparatų ar MPP skyrimo sąlygas. Gavus paraišką dėl įtraukimo į kompensavimo sistemą, išsamų klinikinį ir ekonominį vaistų vertinimą atlieka Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba.

SAM Komunikacijos skyrius 

Komentarai

  • If you need updates on how to get Adderall, Xanax, ketamine, pills and other drugs at affordable prices? Please shoot me a text for more details on how to proceed. Very safe and Secured to order.

    WhatsApp# ‪+44 7931 491607‬

    Wickr ID: medsfan

    Email ID ( oxydrhere @ g mail . c o m )

    Buy hydrocodone online with paypal, Buy Shrooms Online USA. Buy Vapes Online USA. Buy Opium Online USA. Buy Lsd/Acid Online USA. Buy Ketamine Online USA. Buy Valium Online USA. Buy Oxycodone Online USA. Buy Salvia
    Online USA. Buy 2cb Online USA. Buy Mescaline Online USA. Buy Wax Online USA. Buy Weed Online USA. Buy Codeine Online USA. Buy Dexedrine Online USA. Buy Dilaudid Online USA. Buy Carts Online USA. Buy Dmt Online USA. Buy Mdma/Molly(Ecstasy) Online USA. Buy Opana or Morpho Online USA. Buy Xanax Online USA. Buy Adderall Online USA. Buy Acetic Anhydride Online USA. Buy Iboga Online USA.

    Looking for safe and discreet online without prescription and 100% guaranteed delivery, then worry no more YourMeds247 has got you covered. Fast, safe and super discreet international deliveries of medications on only the best prices online

    Our customers trust us and reliably return for extra for the quality, reasonable expense, and trustworthiness we provide. Our clients come from around the world and our shop has a variety of products gathered together to suit our customer's needs.

    WhatsApp# ‪+44 7931 491607‬

    Wickr ID: medsfan

    Email ID ( oxydrhere @ g mail . c o m )

Parašykite komentarą