Lopšelio - darželio „Boružėlė“ vaikučiai stiprina sveikatą mėgaudamiesi vasaros oru

Žmonės nuo antikos laikų žinojo, kad grynas oras ir judėjimas turi didžiulę teigiamą reikšmę kiekvieno žmogaus, ypač vaikų sveikatai. Aktyviai judėdami vaikai realizuoja savo bendravimo, saviraiškos, pažintinius poreikius.

 

Lopšelio – darželio „Boružėlė“ bendruomenė siekia stiprinti savo narių sveikatą, išnaudojant puikų šių metų pavasario ir prasidėjusios vasaros orą. Būnant lauke padidėja laimės hormono lygis organizme, todėl vaikučiai švyti laimingomis šypsenomis. Mažieji su geromis nuotaikomis keliauja į savo žaidimų aikšteles, kuriose kiekvienam pasiūloma patinkanti veikla. Ugdytiniams laikas, praleistas lauke prabėga nepastebėtai. Tik dienos režimą stebinčios pedagogės primena, kad jau laikas valgyti ar ilsėtis, kad reikia grįžti į savo grupes.

 

Norėdami dar labiau paskatinti vaikų norą būti gryname ore lopšelio - darželio auklėtojos, krepšinio treneris ir visuomenės sveikatos specialistė pakvietė visą darželio bendruomenę į sporto ir sveikatos šventę. Dar prieš pusryčius, tik atvykę į darželį vaikučiai ir visas lopšelio – darželio kolektyvas pradėjo dieną mankštindamiesi lauke. Skambant linksmai muzikai visi judėjo, vis pasidairydami į pačius mažiausius vaikučius, besistengiančius kartoti rodomus judesius. Papusryčiavę mažieji vėl skubėjo į lauką, kur jų laukė aktyvūs žaidimai, linksmosios estafetės, krepšinio treniruotė, atsipalaidavimo pratimai ant gimnastikos kilimėlių. Už puikią nuotaiką, pastangas kuo geriau, greičiau atlikti visus sportinius pratimus visi šventės dalyviai buvo apdovanoti medaliais.

 

Daug laiko praleidžiant gryname ore stiprėja visų imuninė sistema, todėl tikimės, kad atėjus rudeniui ir žiemai sumažės susirgimų. Mažieji ugdytiniai galės daugiau laiko praleisti lopšelyje - darželyje su savo draugais, o daugelio ligų pavyks išvengti.

 

Alytaus VSB informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą