Lietuvos žmonės kviečiami dalyvauti iniciatyvos #SpeakUp (#prabilk) nuotraukų konkurse

 

2019 m. gegužės 6–12 dienomis vyks penktoji Jungtinių Tautų saugaus eismo keliuose savaitė „Saugok gyvybes #SpeakUp“ (#prabilk), kurios tikslas – ryžtingai atstovauti saugumui keliuose visame pasaulyje siekiant įgyvendinti tvaraus vystymosi tikslus ir kitas saugumo keliuose strategijas. Šių metų šūkis „#SpeakUp“ (#prabilk). Tai reiškia, kad kiekvienas iš mūsų galės identifikuoti su kelių saugumu susijusią problemą savo aplinkoje, ja pasidalinti ir taip būti išgirstas.
Todėl šią savaitę, 2019 m. gegužės 6–12 dienomis, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras (toliau − SMLPC) kviečia visus Lietuvos įvairaus amžiaus žmones dalyvauti iniciatyvos #SpeakUp (#prabilk) nuotraukų konkurse. Tai labai paprasta – tereikia nufotografuoti su kelių saugumu susijusią problemą.
Nuotraukos turi atspindėti pastebėtą problemą, keliančią pavojų saugiam eismui Lietuvoje.
Pvz.: „Vilniuje, Sugiharos gatvėje, dėl didelio parkuojamų automobilių kiekio šaligatviuose, didelio srauto žmonių, kertančių gatvę įvairiose vietose (pėsčiųjų perėjos yra toli, tik sankryžose), susiduriu su pavojumi: automobilių greitis važiuojant gatve didelis, matomumas prastas. Kadangi šalia yra darželis ir mokykla, iškyla didelis pavojus vaikų saugumui. Todėl reikėtų įrengti papildomą pėsčiųjų perėją arba greitį ribojančias priemones“.
Siekiant, kad nuotraukose užfiksuota su eismo saugumu susijusi problema būtų aiškiai suprasta, prašome trumpai, 1–3 sakiniais, ją aprašyti. Nuotraukos gali būti kuriamos pasitelkiant įvairias technikas, gali būti spalvotos, nespalvotos, tonuotos ar su kitais efektais.
Per iniciatyvą konkursui nufotografuotus kadrus su aprašais prašome kelti tik į SMLPC socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą https://www.facebook.com/events/317809769131300/.
Nugalėtoju, bus laikomas tas iniciatyvos dalyvis, už kurio nuotrauką balsuos daugiausia SMLPC socialinio tinklo „Facebook“ paskyros lankytojų ir kurio nuotrauka atitiks nustatytus kriterijus. Daugiau informacijos apie kriterijus – iniciatyvos #SpeakUp (#prabilk) nuotraukų konkurso nuostatuose, kurie yra SMLPC interneto svetainės „Neinfekcinių ligų profilaktika – Sužalojimų prevencija“ skiltyje.
Pasibaigus iniciatyvos nuotraukų konkursui, bus išrinkti trys nugalėtojai. Prizus galima bus atsiimti Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centre. Prizus ir lėšas prizams įsigyti skiria iniciatyvos organizatorius ir konkurso rėmėjai – Pasaulio sveikatos organizacijos atstovybė Lietuvoje ir Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.
Iniciatyvos #SpeakUp (#prabilk) nuotraukomis tuo pačiu metu rekomenduojame pasidalinti ir su miestų ar rajonų savivaldybių eismo organizavimo skyriais, atkreipiant jų dėmesį į jūsų artimoje aplinkoje esančias problemas, keliančias pavojų saugiam eismui. Šią iniciatyvą SMLPC inicijuoja ir vykdydamas Jungtinių Tautų ir PSO Saugaus eismo dekados 2011–2020 m. veiklą.


Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą