Priklausomybių konsultanto paslaugos ir Alytaus rajono gyventojams

Alytaus rajono gyventojai, artimoje aplinkoje susiduriantys su priklausomybių problema, kviečiami kreiptis į Alytaus rajono visuomenės sveikatos biurą. Biure jau teikiamos priklausomybių konsultanto paslaugos.

Priklausomybė nuo alkoholio ir kitų svaigiųjų medžiagų yra ne įprotis, o klastinga lėtinė, progresuojanti psichikos liga, neklausianti nei amžiaus, nei materialinės ar socialinės padėties. Susidurti su ja gali kiekvienas. Dažnai nesusimąstoma, kol ji tiesiogiai nepaliečia.

Priklausomybė vystosi ir žaloja fizinę, psichologinę sveikatą, ardo socialinius ryšius, skaudžiai paliesdama ne tik sergančiojo, bet ir artimųjų gyvenimus. Darbo praradimas, skyrybos, artimiausių žmonių netektis, prasta materialinė padėtis ar kitos priežastys į alkoholio liūną gali pastūmėti kiekvieną. Deja, bet ne retai priežastis – pats alkoholis, o ne kitos priežastys.

Alytaus rajono savivaldybė jau ne vienerius metus skiria papildomą dėmesį ir lėšas priklausomybės ligų mažinimui, yra patvirtinusi Priklausomybių mažinimo programą, kuria yra pasinaudoję ne vienas šimtas asmenų.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras – programos partneris. Nuo šiol – rajono gyventojams jau teikiamos ir priklausomybių konsultanto paslaugos. Jos teikiamos visuomenės sveikatos biure.

Motyvaciniai pokalbiai, konsultacijos, palaikymas, tarpininkavimas, sprendžiant socialines, psichologines, teisines ir kitas dėl alkoholio vartojimo atsiradusias problemas – pagrindiniai priklausomybių konsultanto darbo metodai.

Konsultantas pagalbą teikia ir priklausomam asmeniui, ir jo šeimos nariams, nes manoma, kad dėl priklausomybę turinčio žmogaus kenčia 7-8 artimiausi žmonės. Neretai jie susiduria su nei kiek ne mažesnėmis problemomis nei pats priklausomybę turintis žmogus – sutrinkęs miegas, apnikę „savęs kaltinimo mintys“, nuolat persekiojantis gėdos jausmas ir nežinojimas ką daryti ir kur kreiptis pagalbos.

Manote, kad Jums ar Jūsų šeimos nariams reikalinga pagalba? Užsiregistruoti konsultacijai galite telefonu 8 (315) 21438, el. paštu info@alytausrajonovsb.lt . Konsultacijos – nemokamos ir konfidencialios.

 

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą